ilhami16 @ gmail.com

Yaklaşık 15 günden daha uzun süredir gündemi yakından takip etmemize rağmen bu köşeden birşeyler kaleme almadık.

Sebebi belli.

Önce yanan ormanlarımız, ardından ise birkaç günlük kafa dinleme isteğimiz.

Ama bu süreçte değerli okurlardan bir kaç konuda şikayet geldi.

Biraz da onlardan bahsedelim.

O şikayetlerin başında özel hastaneler geliyor.

İlk başta işini doğru yapana lafımız yok. Amma velakin şikayetlere bakınca

 doğru yapmayanları da uarmak da, açıklamak boynumuzun borcu.

Yakında bu köşeden  hangi özel hastanenin hangi işlem için ne kadar ücret aldığını da açıklayacağım.

Velhasılı vatandaşın bu özel hastanelerden çekisi nedir yahu demeden geçemeyeceğim.

Şimdiden sormuş olalım, birileri daha doğrusu yetkilier ne zaman bu konuya el atacak?

Gellim gelen iletilerin içeriğine;

Devlet SGK diyor ki benim belirlediğim fiyatlardan en fazla yüzde 200 fark alacaksın.

Ama bırakın yüzde 200'ü yüzde 2000'in üzerinde fark alan var.

Devlet diyor kanser ve kardiyoloji, kalp damar cerrahisi, acil hastasından fark almak yok.

Hatta para ödenmeden tedavi bile başlamıyor.

Maalesef onlardan bile fark alınıyor.

Devlet diyor, bazı tahlillerden fark almayacaksın, röntgen ve ultrason da ücretin içine dahil. Onun için bile bir çuval para veriyorsun.

Yazıktır günahtır!

Peki ne yapmalı?

SGK ve Sağlık Bakanlığı şikayetleri beklemeden rutin olarak el ele verip geçmişte maliyenin yaptığı gibi teftişe çıkmalı. Normal sade vatandaş gibi muayene olmalı, tahlillerini yaptırmalı. Devletin belirlediği rakamların üstüne çıkan varsa anında hastanenin SGK anlaşmasını iptal etmeli gerekirse ruhsatını da iptal etmeli.

Geçmişte halkın AK Parti iktidarından en fazla memnn olduğu konu sağlık politikaları iken bugünlerde ise en fazla şikayet edilen konu haline gelmiş durumda.

Zaten vatandaş sağlığını kaybetmiş, cebinde üç kuruş parası var o da gidince ne yapacağını şaşırıyor.

O da canını düşünürken nereye şikayet edeceğini bilmiyor. Şikayet etse de cezalar, kazançların yanında devede kulak kalınca diyecek bir şey kalmıyor.

Birileri de şunu diyebilir. Biz kimseyi zorla özel hastanede muayene edelim diye çağırmıyoruz.

Ona da vereceğimiz cevap şu: Siz çağırmıyorsanız o zaman neden SGK ile anlaşma imzalayıp en fazla yüzde 200 fark alacağız kanser, KVC ve acillerden para almayacağız diye imza atıyorsunuz.

Buna da bir cevabınız varsa onu da yazarız.

Bu vesile ile;

Biz buradan SGK ve Sağlık Bakanlığı yetkililerini bir kez daha göreve çağırmış olalım.

Bakalım onlar ne yapacak?

Bekleyip takip edelim...