Okulları ziyaret eden Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, yüz yüze eğitimin ilk gününde öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Yüz yüze eğitime geçiş hazırlıklarının Millî Eğitim Bakanlığı, “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu" kapsamında titizlikle gerçekleştirildiğini ifade eden Sabahattin Dülger, “Yüz yüze eğitimin başlamasıyla ilgili planlamalarımızı yapmıştık. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından alınan kararlar kapsamında çok hızlı hareket ederek okullarda eğitim-öğretime başladık. Bugün okullarımız öğretmen ve öğrencilerimizle şenlendi. O yüzden bugün bizim için çok keyifli bir gün. Bugün öğretmenlerimizin öğrencilerini, öğrencilerimizin de öğretmenlerini çok özlediğini gördüm.” dedi.

 

Devamında; öğrencilerden önce iyi bir vatandaş olmalarını, kendilerini en iyi şekilde yetiştirip geliştirmelerini ve ülkeye yararlı olmak için çaba sarf etmelerini isteyen Dülger; öğrencilerden ailelerine selam götürmelerini, bu süreçte evlerini sınıfa çevirerek eğitimin öğretimin devam etmesine katkı sağladıkları için ailelerine kendi adına teşekkür etmelerini istedi.

 

Bu dönemde maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymanın çok önemli olduğunu söyleyen Dülger, “İlk defa böyle bir süreç yaşıyoruz. Bu süreçten bazı dersler de çıkardık. Mesela yüz yüze iletişimin ne kadar değerli olduğunu anladık. Bu süreçte sadece salgın tecrübesi değil dostluk, iletişim, sosyalleşme ve benzeri birçok konuda farklı tecrübeler edindik. Bazı konularda da bu süreç fırsata çevrildi.” şeklinde konuştu.

 

Öğretmenlerle sohbet eden Sabahattin Dülger, “Ekran başında ders anlatmak yüz yüze ders anlatmaktan daha zor. Bu süreci ailelerinin de sabrıyla evlerini sınıflara çevirerek yürüten tüm öğretmenlerimize ve ailelerine bu konuda teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

Bursa'nın orta riskli alan olarak belirlenmesinde öğrenci öğretmen veliler ile birlikte Bursa’da yaşayan tüm vatandaşların katkısının olduğunu belirten Dülger, okulların açılmasına vesile olan bu durum için Bursalılara teşekkür etti.

 

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında alınan kararlar kapsamında, risk haritasında ilimiz "Orta Risk" grubunda yer aldığından, 2 Mart 2021 Salı gününden itibaren ilimiz eğitim kurumlarında; Okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı, ilkokullarda seyreltilmiş sınıflarda haftada iki (2) gün, ortaokul 5, 6, 7. sınıflarda seyreltilmiş gruplar hâlinde haftada iki (2) gün, ortaokul 8. sınıflarda seyreltilmiş gruplar hâlinde haftada 12-22 saat, lise hazırlık, 9, 10, 11. sınıflarda seyreltilmiş gruplar hâlinde haftada iki (2) gün, lise 12. sınıflarda seyreltilmiş gruplar hâlinde haftada 16-24 saat, özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okul ve sınıfları tam zamanlı olacak şekilde yüz yüze eğitime başladı.

 

Yine bu kapsamda liselerdeki sınavlar 8 Mart Pazartesi gününden itibaren tüm illerimizde salgın tedbirleri çerçevesinde yüz yüze gerçekleştirilecek, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında mevcut kararlar uygulanmaya devam edecek, yüz yüze eğitim kapsamı dışındaki uygulamalarda uzaktan eğitime devam edilecek, yüz yüze eğitime katılım veli rızasına bağlı olarak gerçekleştirilecek.