Nilüfer Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren İş ve Meslek Edindirme Bürosu 2020 yılında 300’ü aşkın kişinin işe yerleştirilmesini sağladı.

 

2005 yılından bu yana iş arayan ile işçi arayan arasında köprü olan Nilüfer Belediyesi, yıllardır binlerce insanın iş sahibi olmasına aracılık ediyor. Yıllardır çok sayıda kişinin  iş sahibi olmasına aracılık eden İş ve Meslek Edindirme Bürosu 2020 yılında yaklaşık 5 bin iş başvurusu aldı. İş ve Meslek Edindirme Bürosu, Nilüfer Belediyesi web sayfası üzerinden yapılan başvurular ile bizzat yapılan başvurular aracılığıyla günde ortalama 30 iş başvurusu alıyor. 2020 yılında,  yapılan başvurulardan 5 bine yakın kişi iş ilanlarına yönlendirildi. Yapılan görüşmeler sonucu 311 kişi de işe yerleşti.

Nilüfer Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü İş ve Meslek Edindirme Bürosu, kurulduğu günden bugüne İŞ-KUR, Kızılay, KOSGEB, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve birçok meslek odası işbirliğiyle kurslar düzenleyerek yüzlerce insanı meslek sahibi yaptı. 2020 yılında  da Koronavirüs salgını dolayısıyla sadece Kızılay iş birliğiyle yapılan Yaşlı ve Hasta Bakımı kursu düzenlenirken 13 kişiye sertifika verildi.

Kadın istihdamı, genç girişimciler ve mesleki eğitim konularına yoğunlaşan İş ve Meslek Edindirme Bürosu işveren görüşme sayılarını ve istihdam sayısını daha da artırmayı hedefliyor. İş ve Meslek Edindirme Bürosu, normalleşme koşullarının ardından birçok dalda yeni meslek kursları düzenleyerek yeni iş kapılarını aralamaya devam edecek.