Emeklilikte yaşa takılanların kazanılmış hakları, yöneticiler tarafından sürekli görmezden geliniyor. İktidar kanadı her seferinde oluşacak ekonomik yükü bahane ederek, sorunun devam etmesinde ısrar ediyor. Diğer yandan mecliste grubu bulunan diğer partiler de bu sorunun çözümü için yeterli baskı ve iradeyi gösteremiyor.      

"ARTIK YETER"      

Durum böyle olunca EYTliler "artık yeter" demeye başladı. Gerek Ankara'da yaptıkları eylem ve mitinglerle, gerek iktidar ve muhalefet cephesiyle yapılan görüşmeler ve gerekse sosyal medya üzerinden oluşturdukları gündem ile artık adaletin tecelli etmesini ve sabrın tükendiğini belirtiyorlar.    

  "ÖL DENİLEN BİR YASA"    

  EYT'lilerin içinde bulundukları duruma ilişkin açıklama yapan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu(EYTFED) Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran Özüpak, “Bu yaş aralığında işsiz kalan arkadaşlarımızın iş bulması çok zor. Öl denen bir yasaya karşı bu yasaya karşı EYT'lilerin imzaladığı dilekçeleri Sayın Cumhurbaşkanı’nın makamına ulaşması amacıyla teslim ettik. Ulaşır mı? Geçmişte de bir mektup yazmıştık. Randevu dilekçesi… Ona cevap gelmedi. Umut ediyoruz ki yurt çapında toplanan bu kadar imzalı dilekçeye bu sefer kayıtsız kalınmasın" dedi.   

  "MÜCADELEYE DEVAM'

      Muhalefet partilerinin, haklısınız deyip çözüm önerileri ile geldiklerini ifade eden Başkan Özüpak, şunları söyledi: "İstiyoruz ki hükümet de çözüm önerilerinde bulunsun. Verilen sözler tutulsun. Çünkü oyalanacak zamanı çoktan geçtik. Torun torba sahibi olan çok sayıda arkadaşımız var. Haksızsınız diyen hiçimse olmadı. Biz haklıyız ve anayasal hakkımızı istiyoruz. Beni anayasal hakkımdan mahrum bırakan bu kanun ve “yaşama öl” denen bu sistemle ben en son arkadaşıma kadar mücadele etmeye devam edeceğim.”      

"HESAP VERECEKLER"  

    Artık adalet zamanı diyen Gönül Özüpak, “Adalet mülkün temeliyse, emeklilikte yaşa takılanlar olarak soruyoruz; O zaman bugünlerde mülk kimindir? Paylaşımda ve yönetimde adil olamayan yöneticiler mutlaka milletin önünde hesap vereceklerdir. Meselemiz adalet meselesidir” dedi.  

  “ARTIK ADALET ZAMANIDIR”  

  Öte yandan emekliliğin kazanılmış yasal bir hak olduğunu da söyleyen Başkan Özüpak, şunları söyledi: “Aslında kazanılmış haklarımız Anayasa ile koruma altındadır. Emeklilikte yaşa takılanların Anayasal kazanılmış hakları, yönetimler tarafından tek taraflı tasarrufla geri alınamaz. Artık Adalet Zamanıdır.”    

  2023 SEÇİMLERİ  

    Diğer yandan 2023 seçimleri, iktidar ve muhalefet için var oluş yada yok oluş mücadelesi haline gelmeye başladı. İki tarafta iktidar olmak için toplum içinde sorunu olan bütün kesimlere vaatlerde bulunmaya başladı. Ancak sorunu olan kesimler içinde en dikkat çeken grup emeklilikte yaşa takılanlar. Her defasında göz ardı edilen ve sayıları milyonları bulan EYT'liler bu seçimi kendileri için haklarını alabilecekleri seçim olarak görüyor. Durum böyle olunca 2023 seçimlerine giden süreçte EYT'lileri görmezden gelenleri, EYT'liler de görmezden gelecek gibi. Bu seçimleri kazanmak isteyenler EYTlilerin sorularını çözmek zorunda.