Kendine has interaktif sunumuyla dünyanın ve Türkiye'nin dört bir köşesini gezerek yaşama dair ipuçlarını paylaşan davranış bilimleri uzmanı Aşkım Kapışmak, Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin ev sahipliğinde Mustafakemalpaşalılarla bir araya geldi.

 

Çevre il ve ilçelerden gelen misafirlerin büyük ilgisiyle Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen seminere, ilçe protokolü, siyasi parti liderleri, sivil toplum kuruluşu başkanları ve vatandaşlar katıldı.

 

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar'ın ilçe halkıyla birlikte izlediği seminerde, davranış bilimleri uzmanı Aşkım Kapışmak misafirleri sahneye davet ederek kişisel gelişime özel ilgisi olan seyircileri terapi sürecine dahil etti. Olumsuz duyguları rahatlatma, duyusal sorunları çözüme kavuşturma, duyguları ifade edebilme ve yerinde kullanabilme temalarının altını çizen Kapışmak, izleyenlerin kişisel gelişimine katkıda bulundu. Konunun ve mekânın ruhuna özel olarak tasarlanan teatral dekorlar ve perdelerle renk kazanan programda Kapışmak; kaygılar ve korkular üzerine ikili ilişkilerden toplumsal davranış biçimlerine, çok sayıda örnek vererek kavramların içinin doğru doldurulmasıyla çözümün de kolaylaşacağı yönünde açıklamalarda bulundu.

 

İnsanların yalnızlık, yarın korkusu, savaş, umutsuzluk, cehalet, toplumsal şiddet konularında kaygı ve korkularının esiri olduğuna vurgu yapan Aşkım Kapışmak, kavramların doğru kullanılmasına dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Kapışmak, kavram ve düşünceyi kendimizin şekillendirdiğinden söz etti. Modern dünyada dış uyaranların sayısının arttığını anımsatan ünlü yazar, aile içi, işyeri ve ülke geneli örnekleri vererek, herkesin bilgi aktarımında bulunduğunu ancak iletişim bozukluğundan dolayı doğru duygu aktarımının söz konusu olmadığını, bunun da psikolojik sorunlara yol açtığını örneklerle ifade etti.

 

 

‘’İnsanların her biri gizli birer hazinedir’’

 

Misafirlere dokunup hatalarını, zaaflarını ve doğrularını sorgulama fırsatı veren seminerin çok anlamlı ve verimli geçtiğini belirten Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, insanların her birinin gizli birer hazine olduğunu belirtti. Bu değerli hazineyi gün yüzüne çıkarmak için insanların kendilerini tanımalarının önemini belirten Başkan Kanar,

 

''Her yaştan bireyin empati yeteneğini ve motivasyonunu arttıracak çok anlamlı bir seminerdi. Kişisel gelişime özel ilgisi olan biri olarak heyecanla takip ettim. Bizler de göreve geldiğimiz ilk günlerde, Kadın ve Aile Danışma Birimini kurmuştuk. Belediyemiz çatısı altında her yaştan bireye ücretsiz kişisel gelişim ve psikolojik danışmanlık desteği sağlıyoruz. Aşkım Beyin interaktif sunumu misafirlerin ilgisini topladı. Özellikle gençlerin, davranış bilimlerini deneyimleyerek öğrenmeleri, öğrendiklerini hayat boyu unutmamalarını sağlayacaktır. Günümüz dünyasının çocukları bilgi havuzunun içerisine doğuyorlar, her şey çok hızlı ve tüketilebilir. Lakin duygularımıza değer vermeli, gelişmek için çalışmalı, insandan ve hayattan umudumuzu kesmemeliyiz. Akıp giden zamana rağmen bizlere kendimizi hatırlatan Aşkım Beye bu unutulmaz gece için tüm kalbimle teşekkür ediyorum. '' dedi.

 

Seminerin sona ermesiyle okurlarıyla bir araya gelen Aşkım Kapışmak, kitaplarını imzaladı. Belediye Başkanı Mehmet Kanar'ın çiçek ve hediye takviminin ardından toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi.