19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde İMO Bursa Şube Gençlik Komisyonu Ezginin Günlüğü grubu ile gerçekleştirilen Gençlik Konserinde meslektaşlarını buluşturdu. 19 Mayıs ruhunun coşkuyla yaşatıldığı Podyum Davet’te düzenlenen konsere Nilüfer Belediye Başkanı, mimar Turgay Erdem, Nilüfer Belediyesi Geçmiş Dönem Belediye Başkanı, inşaat mühendisi Mustafa Bozbey, İMO Bursa Şube Başkanı Ülkü Küçükkayalar, TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Feridun Tetik, İMO Bursa Şube Yönetim Kurulu üyeleri, Akademik Odaların temsilcileri ve çok sayıda genç mühendis katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından etkinliğin açılış konuşmasını yapan İMO Bursa Şubesi Ülkü Küçükkayalar ‘Sonsuza dek var olacak mevcudiyetin, geleceğin teminatı değerli gençler ve her daim genç kalanların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun’ diyerek, inşaat mühendislerinin he zaman Cumhuriyet değerlerine sadık kalarak, bilimin ışığında, akıl ve vicdan dehlizinde merkeze insan sevgisini koyduğunu söyledi.

ORUÇ: TÜRKİYE CUMUHURİYETİ’Nİ KORUMA GÖREVİ BİZ GENÇLERE EMANET EDİLDİ

Küçükkayalar etkinliği düzenleyen Gençlik Komisyonu üyelerine, yönetim kurulu üyelerine ve katılımcılara teşekkür etti.

 

Gençlik Komisyonu Başkanı Oruç Muhammed Aslan da, herkesin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak, “Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, tüm şehit ve gazilerimizi şükranla anıyoruz. 19 Mayıs 1919 Bandırma vapuruyla Samsun’a inen Atatürk, bağımsız, demokratik, laik hukuk devletinin, aydınlanma meşalesini yaktığı, bugünü “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak biz Türk gençliğine armağan etmiştir. Milli değerlerin ışığında ülkemizin istikbalini ve Türkiye Cumhuriyetini sonsuza dek koruma görevi emanet edilen Türkiye gençliğinin “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun. Atamız her daim gençlerin fikirlerine önem vermiştir. Atamızın “genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir.” sözü hafızalarımızda her daim kalmalıdır” dedi.

“ATAMIZIN BİZE GÖSTERDİĞİ YOLDA MESLEĞİMİZİ İCRA EDECEĞİZ”

İnşaat mühendisliğinin çok hassasiyet içeren, detay gerektiren, insanların güvenle yaşayacağı yapılar meydana getirmekle yükümlü bir meslek olduğunu vurgulayan Oruç, şunları söyledi:

“Kentlerin ulaşım, trafik, su sorunları başta olmak üzere birçok sorun da biz meslektaşlarımız tarafından çözüme kavuşturulmaktadır. Biz de İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Gençlik Komisyonu olarak, Atamızın bize gösterdiği yolda mesleğimizi icra etmeye devam ederken, odamız çatısı altında bir arada olup, seminer ve kurslarımızı programlayıp, teknik geziler yapıp, sosyal projeler geliştirip, aramıza yeni katılan genç mühendislere bu bilinci aktarıp, her daim yanlarında oluyoruz. Sizlerin de bildiği üzere “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır” sözünü Gençlik Komisyonu olarak hep ilke ediniyoruz. Unutmayalım ki; genç nesillere verilen eğitimler, yapılan yatırımlar, aslında milletlerinde geleceklerine yatırımdır. Ülkemizi daha iyiye götürmek için biz gençler de yorulmadan, yılmadan, Atamızın izinde kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinde dediği gibi; Ey Türk gençliği! birinci vazifen; Türk istikbalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Biz gençler emaneti olduğumuz Cumhuriyeti gelecek nesillere de aktarmak için çok çalışacağız.”

Gecenin açılış konuşmalarının ardından Ezginin Günlüğü grubunun şarkılarına eşlik ederek eğlenen genç mühendisler, Yönetim Kurulu üyesi Deniz Güzel’in de yer aldığı Yola Devam grubu ile coştu. Üyelerin ve Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in katılımıyla 19 Mayıs kutlama pastası kesildi.

Konser tüm katılımcıların İzmir Marşı’na eşlik etmesiyle son buldu.