Bursa Organize Sanayi’de bulunan Zorlu Enerji önünde Filistin’e destek eylemi gerçekleştirildi. ‘Filistin İçin 1000 Genç Hareketi’ Bursa gönüllüleri tarafından düzenlenen eylemde ‘Katil İsrail, işbirlikçi sermaye’, ‘Gazze halkı yalnız değildir’, ‘Bursa’dan Gazze’ye direnişe bin selam’ sloganları atıldı. Yaklaşık 25 kişinin  katıldığı eyleme çevrede bulunanlardan da alkışlı destekler geldi. Valilikten onay alınarak yapıldığı iletilen eylemde Zorlu Holding gibi İsrail ile ticarete devam eden firmaların önünde yeni eylemler gerçekleştirileceğinin altı çizildi. Basın açıklaması yapan grup akabinde olaysız şekilde dağıldı.

 

“BU UTANCA ORTAK OLMAK ISTEMIYORUZ”

Grup adına basın açıklamasını Meryem Dağ okudu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Filistin için 1000 genç hareketi olarak biliyoruz ve ilan ediyoruz; yüzyıla yakındır işgal altında olan ve 7 Ekim 2023`ten bugüne kadar katliamlara, insanlık dışı muameleye ve soykırıma maruz bırakılan Filistin halkının kanı, ticari, siyasi ve diplomatik işbirliklerini devam ettiren herkesin elindedir.

Bugün buradayız çünkü bu utanca ortak olmak istemiyoruz. Filistin halkının onurlu direnişiyle dayanışma içerisinde, terörist İsrail`le ticaret kesilsin, limanlar kapansın ve utanç sona ersin demek üzere toplandık. Soykırıma ortaklık acilen bitirilsin.

“ZORLU HOLDING’IN YÖNETICILERI, YATIRIMLARINI GERI ÇEKMIYOR”
İsrail işgal gücünün uzun yıllardır Filistin halkına karşı yürüttüğü ırkçı, sömürgeci politikası, süreklilik arz eden askeri saldırılarına karşı Zorlu Holding’in yöneticileri, yatırımlarını geri çekmiyor ve bu sermaye düşkünlüğüyle suça ortaklık ediyor. Zorlu Holding, işgal gücünün hizmetine sunduğu faaliyetleri sebebiyle, Filistin halkına karşı yürütülen soykırımın ortaklarından birisidir.

“AILELERINIZIN YÜZÜNE BAKABILIYOR MUSUNUZ?”
Zorlu Holding, Mavi Marmara olayı sonrasında yaptığı açıklamada “Bu ülkede çeşitli ortaklarla enerji yatırımı işine girdik. Şu an devlete elektrik satıyoruz. Birçok yerde ciddi yatırım ve taahhütlerimiz var. Bırakıp dönmek gibi bir lüksümüz yok. Geçmişte yaptığımız 1 milyar dolarlık yatırımın haricinde, kredileri İsrail bankaları tarafından yeni çıkmış 300 milyon dolar tutarında bir yatırımımız daha var. Bu yatırımları yarıda bırakamayız.” Yaşananların kendilerini ilgilendirmediğini, işgal topraklarındaki yatırımlarına devam edeceklerini işte bu utanç dolu sözlerle beyan etmişlerdir.

Şimdi soruyoruz; 14 binden fazla çocuk ve 30 binden fazla insanın katledilmesinde payınız varken, ailelerinizin yüzüne bakabiliyor musunuz?

 

“İSRAIL’IN ELEKTRIK TEDARIKÇISI ZORLU HOLDİNG”
Devamı da var: Zorlu Enerji’nin %25 oranında ortak olduğu Dorad Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali, İsrail’in en büyük özel sektör enerji santrali olup ülkenin elektrik ihtiyacının %7’sini karşılamaktadır. Bu elektrik santrali, İsrail Savunma Bakanlığı, havacılık ve uzay sanayii, bankalar, sanayi şirketleri ve İsrail’deki birçok şirkete elektrik sağlıyor.

İsrail’in elektrik tedarikçisi Zorlu’ya soruyoruz: Gazze’de hastanelerde elektrik olmadığı için kuvözlerde bebekler ölürken, Gazzeli insanlar yakınlarının cesetlerini aramak için güneşin doğmasını beklerken, onlara bu zulmü reva gören siyonist vahşilerle ticaret yapmak, sizi soykırımın ortağı yapmıyor mu?

Zorlu Enerji’nin %42 oranında iştirak ettiği Ezotech Electric Limited tarafından hayata geçirilen Aralık 2015’te devreye alınan Ashdod Doğalgaz Kojenerasyon Santrali, yaklaşık 110 milyon dolar yatırımla inşa edilmiş olup elektrik ve 40 ton/saat buhar üretim kapasitesine sahiptir

Zorlu Enerji’nin Neot Hovav bölgesinde 230 milyon ABD doları yatırımla 31 Aralık 2015’te faaliyete geçen İsrail’deki üçüncü projesi Ramat Negev Doğalgaz Kojenerasyon Santrali, 70 ton/saat buhar üretim kapasitesine sahiptir. Sanayi bölgesinde yer alan iki santral de çevrelerindeki sanayi tesislerine hem elektrik hem de buhar satışı gerçekleştirmektedir.

“HİÇBİR GÜÇ GAZZELİ BEBEKLERİ GERİ GETİREMEZ”
Hiçbir söz yaşanmış olayları yaşanmamış kılamaz. Hiçbir güç Gazzeli bebekleri geri getiremez. Ki o bebekler, açlıktan ve soğuktan ve tonlarca ağırlığında bombalardan dolayı öldüler. Bu yürek dağlayan acı olaya karşı biz, aklı ve vicdanı hür insanlar olarak iktidar ve sermaye sahiplerinden bir an önce “ticareti bitiriyoruz” sözünü duymak istiyoruz. Bu bir rica değil, soykırım karşısında duran izzetli ve şerefli dayanışmanın direktifidir. Bir an önce ticarete son verin.

Filistinli olmaktan başka bir suçu olmayan 14 binden fazla çocuk 9 binden fazla kadın ve sayısı on binleri aşan erkek, yaşlı ve savunmasız… Yineliyoruz, Filistinli olmaktan başka hiçbir suçu olmayan bu insanlar acımasızca öldürülürken, açlıkla, susuzlukla, elektiriksizlikle mücadele ederken; siz ey sermaye sahipleri! Yatırımlarınızı düşünme lüksünüz yoktur. Bu utanca ortak olmayın, ticareti bitirin.

“İKİ YÜZLÜ ANLAŞMALARI İFŞA ETMEKTE BİZİ KARARLI BULACAKSINIZ”
Bugün itibariyle Zorlu Holding’in İsrail’de ilki 2011’de olmak üzere çok sayıda elektrik üretim santralinde ortaklığı bulunuyor. Zorlu Holding’in ortağı olduğu bu santraller, elektrik üreterek işgal rejimini aydınlatıyor. Siyonist zalim soykırımlarına devam edebilsin diye, insanlık onuru daha rahat çiğnensin diye, yüksek teknolojili silahlarla şehirler yıkılsın diye…

İlan ediyoruz ki; siz bu kirli işbirliğinden, bebek cesetleri üzerinden kanlı paralar karşılığında yapılan bu haysiyetsizce ticaretten vazgeçmedikçe bizim yerimiz sizin tam karşınız olacak! Filistin halkının yanında olmakta ve bu iki yüzlü anlaşmaları ifşa etmekte bizi kararlı bulacaksınız. İnsanlığın özgürlüğü Filistin’in özgürlüğüne bağlı, Filistin’e ihanetten vazgeçin.”

Açıklama esnasında holding yetkilileri tarafından kamera kaydı alındığı fakat herhangi bir taşkınl