BİLDEF Yönetim Kurulu, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetinde yaşanan deprem afetinden etkilenen bölgelere yardımda bulunmak için kolları sıvadı. BİLDEF bünyesinde oluşturulan Koordinasyon Kurulu, afet bölgesindeki her türlü koordinasyonu ve iletişimi sağlamak için yoğun mesai harcıyor.

BÖLGEYE 9 TIR

YARDIM GÖNDERİLDİ 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan BİLDEF Genel Başkanı Ramazan Alp, "Böylesine büyük afetlerde iletişim kanallarının açık olması hayati önem taşımaktadır. Bundan dolayı da BİLDEF olarak oluşturduğumuz Koordinasyon Kurulumuz ile deprem bölgesi ve ülkemizin diğer şehirleri arasında koordinasyonun sağlanması adına köprü olmaya çalışıyoruz. Ayrıca federasyonumuzun üyesi olan Bursa Adıyamanlılar Derneği'nin organizasyonuyla Adıyaman'a 6, Malatya'ya da 3 yardım TIR'ı yolladık.

Şu zamana kadar bölgeye 10 bin battaniye, bin mont, bin ayakkabı, hijyen ve gıda malzemeleri ile her türlü giyim malzemesi gönderdik. Soğuk kış günlerinde deprem bölgesinde meydana gelecek ihtiyaçların giderilmesi noktasında var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Birlik olursak, yaralarımızı çok daha çabuk sararız. BİLDEF ailesi olarak hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, geride kalan afetzedelere de geçmiş olsun dileklerimizi iletir, her zaman yanlarında olduğumuzun bilinmesini isteriz" diye konuştu.