Gürsu Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nce, gençlerin, kültür, sanat, spor alanlarında gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştiren etkinlikler kapsamında, her hafta düzenlenen “Geçmişten Geleceğe Kültür Gezileri” yle gençlere tarih bilinci kazandırılıyor.  

 “Gençlerimizin, 2022 Türk dünyası kültür başkenti olan Bursa’mızın tarihi zenginliğini öğrenmesi ve tarihimiz konusunda bilinç kazanmasını sağlamak amacıyla geziler düzenliyoruz” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Tarihimizdeki önemini günümüze taşınmış tarihi dokusuyla gözler önüne seren, köklü tarihi, zengin kültürü, eşsiz doğası ve çok yönlü turizmiyle 2022 kültür başkenti olan Bursa’mızı, düzenlediğimiz kültür turlarıyla gençlerimize tanıtıyoruz. Gençlerimizden aldığımız enerjiyle onlar için daha da güzel işler yapmanın gücünü buluyoruz. Gençlerimizi tarihimizle buluşturmaya, ecdadımızın yazdığı tarihimizden aldığımız güçle, hep birlikte geleceğe emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz” dedi.

 Geziye katılan gençler, Hüdavendigar Camii, Süleyman Çelebi Türbesi, Muradiye Külliyesi, Tophane, Ulucami, Kozahan, Irgandı Köprüsü, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi ve Yeşil Külliyesi’ni kapsayan güzergahta, yürüyerek yapılan Bursa gezisinde tarihe dokundu.

 Gençler, Türk kültür tarihini yansıtan yapıları inceleme ve Türk tarihinde önem taşıyan şahsiyetlerin türbelerini ziyaret etme olanağı buldu.