Türkiye Cumhuriyet’inin kuruluşuna öncülük eden 19 Mayıs 1919 Kurtuluş Savaşı’nın ilk kıvılcımının başladığı tarihtir. Türkiye Cumhuriyeti’nin dönüm noktası olan tarihin tam 103. yılını kutlamanın onuru içerisindeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin ileriye götürecek ve köhneleşmiş fikirlerden uzaklaştıracak olan kişilerin gençler olduğu her zaman vurguladı. Bu sebeple 19 Mayıs 1919’u gençlere armağan etti
.

Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamak onun düşüncelerini bilmek sayesinde olur. Her sene coşku ve neşeyle kutladığımız 19 Mayıs Cumhuriyetimiz ’in kuruluşunda yaşanan zorlukların bilinciyle kutlanır.

Sözlerime Atatürk’ün en önem verdiğim sözüyle devam etmek isterim. ‘’ Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan çok memnunum ve mesudum. ’Atamızın dediği gibi görev başına geldiğim 3 yıldan beri seslenişlerine fikirlerine her zaman önem verdiğim gençleri geleceğimizin teminatı olarak görüyorum. Biz ne kadar büyük ve emin adımlarla ilerlersek onlarda kendilerine emanet edilen bu topraklara o kadar emin adımlarla ve köhneleşmiş fikirlerden uzak bir şekilde emanetimize sahip çıkacaklar. Adını taşımaktan gurur duyduğumuz Mustafakemalpaşa’mız gençlerin bakış açılarıyla, çağdaş yarına ulaşacak buna eminim. Başta Mustafakemalpaşa’mızın gençleri olmak üzere 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.’’ Dedi.