7 Mart 2024 Perşembe günü Artvin-Ahıska-Batum Dernekleri Konfederasyonuna (ARTKAFKON) bağlı Federasyonlar ve Dernekler ile Vakıfların yöneticileri tarafından Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasıyla başlayan Bursa'daki kutlamalar, 9 Mart Cumartesi akşamı Merinos AKKM'deki kutlama programı ile devam etti.

Merinos AKKM'deki etkinliğe önceki dönem Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sedat Yalçın, AK Parti Nilüfer Belediye Başkan adayı Celil Çolak, CHP Nilüfer Belediye Başkan adayı Şadi Özdemir başta olmak üzere siyasi partilerin temsilcileri ile kamu kurumlarının yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarının başkanlarıyla temsilcileri ve Bursa'da yaşayan Artvinliler katıldı.

Artvin ve Kafkas Dernekleri Federasyonu (ARTKAF) tarafından düzenlenen, ARTKAFKON, Artvin Vakfı ve ARSİYAD'ın da desteklediği programda ilk olarak Fuaye alanındaki fotoğraf sergisinin açılışı, daha sonra da Osmangazi Oditoryum'da Kutlama Gecesi gerçekleştirildi.

 

ARTVİN VE BURSA'YA DEĞER KATIYORUZ

Artvin'in kurtuluşunun 103. Yıldönümü Gecesi'nin açılışında konuşan ARTKAF Başkanı Murat Aydın faaliyetleri hakkında bilgiler verdikten sonra "Artvin'in halkı tarihin her döneminde bağımsızlığına büyük önem vermiştir. Biz de doğduğumuz il Artvin ve doyduğumuz il Bursa için değer katmaya çalışıyoruz" dedi.

ARSİYAD Başkanı Erdinç Acar da, "Her zaman milli değerlerine bağlı olan Artvin ülkemizin medeniyet meşalesidir. Biz de Bursa'da yaşayan Artvinliler olarak buna özen gösteriyoruz. Çok yakın zamanda Bursa'mıza Artvin Kültürevi'ni kazandıracağız" şeklinde konuştu.

Gecenin açılış konuşmaları bölümünde Artvin Vakfı Başkanı Dr. Adnan Demirci, Vakfın faaliyetleri hakkında bilgi verirken "Önceliğimiz gençler ve eğitim olmaya devam ediyor. Bu anlamda öğrenim gören gençlerimize burs uygulaması başlattık ve buna devam edeceğiz" derken, ARTKAFKON Başkanı Rıdvan Kılıçoğlu da birlik ve beraberliğin önemine ve sürekli olması gerektiğine dikkat çekerken "Doğası, kültürü ve insanı ile övündüğümüz doğduğumuz yer olan Artvin'imizi unutmadan yaşadığımız yer olan Bursa'mızda birlik ve beraberlik içinde yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİĞİN ÖNEMİNE DEĞİNDİLER

Artvin'in kurtuluşunun 103. yılının kutlandığı gecede konuşan önceki dönem Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey ile CHP Nilüfer Belediye Başkan adayı Şadi Özdemir de Artvinlileri selamlarken birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Gecede ayrıca 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle ARTKAF Kadın Kolları tarafından Artvinli başarılı kadınlar olarak, eğitimci yazar Sevgi Şenol, iş insanı Mine Sevinç Satır, ev hanımı Nazire Yeni, Kadın Kooperatif Başkanı Hacer Özyürek, yönetici Esra Odabaş Eser ile eğitimci, koro şefi ve ses sanatçısı Züleyha Savaş ödüllendirildi. Başarılı kadınlara ödüllerini ARTKAF Kadın Kolları Başkanı Fatma Yemenici ile Yönetim Kurulu Üyeleri verdi.

Gecenin sonunda yöresel sanatçıların seslendirdiği eserlerle Artvinliler geç saatlere kadar eğlendiler.