İnegöl Belediyesi temizlik konusuna dikkat çekmek ve genç nesillerin bu konuya hassasiyetini arttırmak adına ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik resim, şiir ve deneme yarışması düzenliyor. Başvuruları bugün başlayan yarışma için son katılım tarihi 25 Haziran.

Temizlik konusuna verdiği önemle bu alanda dikkat çekici farkındalık çalışmalarına imza atan İnegöl Belediyesi, genç neslin de temizlik hususuna dikkatini çekmek adına yeni bir çalışma başlattı. “Temiz Şehrim, Temiz Geleceğim” sloganıyla ilkokul öğrenciler arasında resim, ortaokul öğrencileri arasında şiir ve lise öğrencileri arasında deneme yarışması başlatıldı.

BAŞKAN TABAN TÜM ÖĞRENCİLERİ DAVET ETTİ
Düzenlenen yarışmaya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Amacımız temizlik konusunda gösterdiğimiz hassasiyeti tüm vatandaşlarımıza yayıp benimsetmek. Bu nedenle her yaşa hitaben bu konuda etkinlikler, farkındalık çalışmaları yapmaya gayret ediyoruz. Ağaç yaş iken eğilir diyerek genç neslimizin de temizlik konusuna dikkatini çekmek için böyle bir yarışma tertip etmeyi uygun gördük. İlkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerimizin katılabileceği resim, şiir ve deneme yarışmasının başvuruları bugün itibariyle başladı. 25 Haziran’a kadar öğrencilerimiz resim, şiir veya denemelerini Kültür Sanat ve Gençlik Merkezimize getirerek yarışmalara katılabilecekler. Başvuruların ardından alanında uzman jürimizin yapacağı değerlendirmeler neticesinde her kategoride dereceye giren ilk 3 öğrencimize kitap setleri hediye edeceğiz. Ben ilgi gösteren tüm öğrencilerimize şimdiden teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz ayrıntılı bilgiye www.inegol.bel.tr adresinde yayınlanan başvuru formundan ulaşabilirler. Daha temiz bir İnegöl için şimdi tüm öğrencilerimizi kendi kategorilerinde yeteneklerini sergilemeye davet ediyorum” dedi.