DENİZ TAŞLARI SANAT ESERİNE DÖNÜŞTÜ…

 

 

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı Mudanya Halk Eğitim Merkezi’nde Deniz Taşından Tablo Yapımı Kursu öğrencileri sertifikalarına kavuştu.

Deniz Taşından Tablo Yapım Kursu, ekim ayında Mudanya Halk Eğitim Merkezi’nde Usta Öğretici Meryem Yağcıtekin tarafından açıldı. HES kodu ile kursa kayıt yaptıran 15 kişi, pandemi koşullarına uygun olarak hazırlanan sınıflarda ve Maske-Mesafe-Hijyen kurallarına riayet ederek yaklaşık 5 ay boyunca eğitim aldı. Mudanya, Tirilye, Güzelyalı ve Altınkum sahillerinden toplanan taşları önce büyüklüğüne göre sonra rengine göre ayıran kursiyerler son aşamada ise tablo yapımına başladı. Her aşamasında eserlerine büyük bir önem veren öğrenciler, beş ay sonunda verdikleri emeklerin karşılığını aldı. Öğrencilere sertifikaları Mudanya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Remzi Ataman tarafından verildi. Müdür Ataman, tüm kursiyerleri tek tek tebrik ederek, hayatlarına başarılar diledi. Kurs eğitmeni Meryem Yağcıtekin ise öğrencilerinin başarılarını kutlayarak her biriyle gurur duyduğunu söyledi.

‘MESLEK OLARAK BENİMSEYECEĞİM’

Sertifika sevincini paylaşan kursiyerlerden Fatma Korkmaz, pandemi sürecinde boş vakitlerini en güzel şekilde değerlendirmek istediği için kursa kayıt yaptırdığını söyledi. El işlerini her zaman sevdiğini dile getiren Fatma Korkmaz, “Hobilerimi geliştirmek istedim. Bu nedenle Mudanya Halk Eğitim Merkezi’nde profesyonel yardıma başvurdum. Bu kurs benim motivasyonumu yükseltti. Deniz Taşından Tablo Yapımı’nı çok sevdim. Burada öğrendiklerimi sürekli geliştirerek meslek haline getirmek istiyorum” dedi. Fatma Korkmaz ayrıca bu imkanı sağlayan Mudanya Halk Eğitim Merkezi yönetimine de teşekkürlerini iletti.