Yıldırım Belediyesi, Demetevler Mahallesi imar uygulamalarında sonucu tapusu çıkan vatandaşlara, tapuların teslim edileceği Demetevler 3. Bölge İmar Uygulaması tapu törenini Demetevler Spor Tesisi’nde gerçekleştiriyor.

Demetevler 3. Bölge İmar Uygulaması tapu teslim töreninde konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Belediyeler temel hizmetleri yapar ve bir yandan kentin yeniden inşası noktasında, vatandaşlarımızın konforunun artırılması yönünde hizmetler üretir. Biz de 5 yıllık süreçte ulaşımdan, kentsel dönüşüme, yol çalışmalarından, dere ıslah çalışmalarına kadar birçok proje gerçekleştirdik.

Vatandaşlarımızın günlük yaşam konforunu artıracak birçok hizmet yaptık. Verdiğimiz her sözü tutmaya çalıştık. Bazen gecikti ama sonunda verdiğimiz sözleri tuttuk. Burası da öyle. Geçtiğimiz dönem yetiştirmeye çalıştık fakat yetişmemişti. Bugün tapularınızı dağıtacağız. Bize güvendiğiniz için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

“16 YILLIK İMAR PROBLEMİ OLAN BİR BÖLGEYDİ”

Yıldırım Belediyesi sınırları içerisinde birçok mahallede yapılan imar uygulamaları sonucu 15 bin tapu dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirten Yolmaz, “Bu bölgede 2007 yılında imar uygulaması yapılmış. 2008 yılında mahkemelerce iptal edilmiş. 16 yıldır ruhsat verilemiyordu. Uygulama yaptığımız 3071 uygulama alanında 162 bin metrekarelik yapı adası, yeşil alanlar, eğitim tesis alanları, sağlık alanları elde etmiş olduk.

 

16 yıllık problemi olan bir bölgeydi. Bugün itibarıyla imarlı yapılanmalar yeniden başlayacak. Sadece tapu, imar çalışmaları olmadı. Bölgede dere ıslahını yapacağımızı söz vermiştik. BUSKİ ve Büyükşehir’in sorumluluğu olan bir bölgeydi fakat Alinur Başkanımız bu bölge sizin demişti ve yaptığımız protokol sonucunda dere ıslahımız da tamamlanmış olacak.

 

Parklarımızın onarımlarını yaptık. Demetevler Spor Tesisini de geçtiğimiz dönem içerisinde mahallemize kazandırmıştık. Metroya ulaşımı kolaylaştıracak şekilde geçitleri de tamamlamış olacağız” diyerek Yıldırım’a kazandırdıkları projelere değindi.

 

Başkan Yılmaz, muhtarın ve vatandaşların talepleri üzerine Demetevler Mahallesi’nde bulunan Pazartesi Pazarı’nda kurban kesim işleminin artık yapılmayacağını ve kapalı pazar alanı olarak hizmete sunacaklarını da açıkladı.