İmza programında konuşan Vekil Gözgeç, “Ticaret Bakanlığımızca, ülkemizde kooperatifçiliğin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması hedefi çerçevesinde ,kooperatiflerin desteklenmesi programı hayata geçirilmişti. Bu kapsamda KOOP-DES ile  özellikle   Kadın Kooperatiflerine  hibe destekleri verilmeye başlandı.  Geçtiğimiz aylarda Bursamızda 2 kadın kooperatifimiz hibe almaya hak kazanmıştı. Bugün ise 2 kadın kooperatifimiz daha hibe almaya hak kazandı. Bugün burada, hibe almaya hak kazanmış; Gürsu Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'nin 'Makine ve Ekipman Alım Projesi’ ile İnegöl Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'nin ‘Makine ve Ekipman Alma Projesi’nin imza programını gerçekleştiriyoruz. Gürsu kooperatifimiz bu proje ile; Kadınlarınıza yeni iş ve meslekler kazandırmayı, 100 kadının tarım sektöründe istihdamını ve 440 dezavantajlı öğrencinin okula devamının sağlanmasını hedeflemektedir. İnegöl Kooperatifimiz ise bu proje ile yeni üretim yerleri kurarak kadın istihdamını arttırmayı, kadınlarımızın meslek edinmesini sağlamayı ve başta bebek ve çocuk olmak üzere tekstil ürünlerinin üretilmesini planlamaktadır. Hükümetimiz tarafından ortaya konulan kadına yönelik politikalar  sayesinde kadınların iş gücüne katılımlarında birçok önemli başarıya imza attık. Kadın emeği , dayanışması olduğu zaman, kooperatifçilik daha çok başarılara imza atıyor. Bu anlamda kadınların ticari iş birliğini geliştirmek, sosyal dayanışmasını teşvik etmek amacıyla kadın kooperatiflerini destekliyoruz. Kadınlarımız kooperatiflerle güçlenecek” dedi.

 

Kadınların ekonomik ve sosyal hayatın değişik alanlarında kendilerine sunulan imkanları değerlendirerek, aile ve ülke ekonomisine çok önemli katkıda bulunduklarını kaydeden Vekil Gözgeç, şunları söyledi:

 

“Son yıllarda özellikle tarım ve ticaret alanında sağlanan iş kurma ve kooperatifleşme imkanlarından istifade eden kadınlarımızı görmek bizleri sevindiriyor. Girişimcilik konusunda gerekli eğitimi alan, devletimiz tarafından sağlanan kredi ve hibe olanaklarını kullanan kadınlarımızın bu girişimciliği sayesinde başarılı ekonomik işletmeler kurduğunu ve bu işletmeleri büyüterek devam ettirdiğini görüyoruz. Ülkemizin dört bir tarafında yeteneklerini birleştirerek üreten, ürettiklerini de iktisadi olarak değerlendirebilen kadınlarımızın kurduğu kooperatifler, başarı hikayeleri yazmaya devam ediyor. " diyerek sözlerini tamamladı.