Yoğun bir katılımla gerçekleşen törende CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, “Çocuklarımızın gözlerindeki pırıltıyı geri getirecek, gençlerimizin umudunu tekrar yeşerteceğiz. Bu 23 Nisan’da tüm çocuklarımıza ve halkımıza verdiğimiz sözü Atamızın huzurunda bir kez daha söylüyoruz: Beklenen ve özlenen, mutlu, huzurlu, adil bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

CHP Bursa İl Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Heykel Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. CHP Bursa İl Başkanlığı çelenk sunumunun ardından Sivil Toplum Örgütleri anıt önüne çelenk bıraktı. Çelenk sunma töreninde konuşan CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, “Beklenen ve özlenen, mutlu, huzurlu, adil bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz” diye belirtti.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladı. Heykel Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunma törenine, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, CHP Yıldırım İlçe Başkanı İlhami Gün, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Törende konuşan İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, “Türk milletinin bağrında, onun bağımsızlığının ve egemenliğinin sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri alan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 104’üncü yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bugün burada Atamızın huzurunda bir kez daha duyuruyoruz ki; Kurduğun bu Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatacak ve Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir anlayışını yaşatmaya devam edeceğiz.

Milli mücadele yıllarında, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bu vatanın ve çocuklarımızın geleceği için kendi canlarını hiçe sayanlar olduğu gibi; kendi saltanatını, kendi çıkarını düşünen kendi geleceğini, milletin çıkarlarından ve geleceğinden üstün tutan

yerli hainlerin, yabancı işbirlikçilerin olduğunu biliyoruz” diyerek sözlerine başladı.

 

“DEĞİL 104 YIL, BİN YIL DA GEÇSE, KAZANAN MİLLETİN EGEMENLİĞİ VE CUMHURİYET OLACAKTIR”

Yeşiltaş, “İşte o hainlere en büyük cevap, 23 Nisan 1920’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi olmuştur. Değil 104 yıl, bin yıl da geçse, kazanan milletin egemenliği ve cumhuriyet olacaktır.  Bunun en büyük teminatı da bugün bayramlarını hep birlikte

coşkuyla, gururla, mutlulukla kutladığımız çocuklarımızdır. Türkiye’de parlamenter sistem kaldıralı 7 yıl oldu. Keyfi uygulamaların hüküm sürdüğü bu 7 yılın ardından ülkemiz derin bir demokrasi, büyük bir yönetim ve ekonomik kriz yaşamaya devam ediyor. Başkanlık sistemi dedikleri ucube yönetim ülkemizin sorunlarına herhangi bir çözüm getirmediği gibi, sorunları her geçen gün büyütmeye devam ediyor. Halkın sorunlarına gözlerini kapayanlar, yarattıkları demokrasi ve ekonomik krizi görünmüyor, kendi şahsi menfaatlerinin peşinde koşmaya devam ediyor.

Bu sorunlarla mücadele etmenin tek yolu hiç şüphesiz ki Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak ve parlamenter sistemi yeniden Türkiye’de tesis etmekten geçiyor” ifadelerini kullandı.

“ZAMAN ARTIK BU ÜLKEYE HUZURU, BARIŞI GETİRME ZAMANI”

“Zaman artık çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın, emeklilerimizin, çiftçilerimizin derdiyle dertlenecek, onların sorunlarına çözüm bulacak, milletin egemenliğinin hakim olduğu bir yönetim anlayışını yeniden bu topraklarda yeşertme zamanıdır diyen Yeşiltaş”, “Zaman artık asgari ücretle, 10 bin lira emekli maaşıyla evini geçindirmeye çalışanların, çocuğunun, torununun beslenme çantasını bin bir zorlukla doldurmaya çalışanların sorunlarını çözme zamanıdır. Zaman artık bu ülkenin yoksulluğunu yenme zamanıdır. Zaman artık bu ülkeye huzuru, barışı, refahı, adaleti ve demokrasiyi getirme zamanıdır. Zaman artık 104 yıl önce milletin bağrından çıkan Türkiye Millet Meclisi’ni güçlendirme, milletin egemenliğini tam anlamıyla tesis etme zamanıdır” şeklinde konuştu.