“Bursa’nın Türkiye Yüzyılı yürüyüşü 31 Mart’ta daha da hızlansın” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bursa’yı hak ettiği eser ve hizmetlere kavuşturmak için çalıştık, çabaladık. Uzun süre önce ihmal edilmişliğin sancılarıyla kıvranan Bursa’yı modern bir şehre kavuşturduk. Elbette hala eksiklerimiz var.” dedi.

Türkiye’de yerel seçimler için takvim işlerken AK Parti’nin Bursa’daki ilçe belediye başkan adayları da belli oldu.

 


ERDOĞAN HELİKOPTERLE BURSA’YA GELDİ

İstanbul’da Cuma namazını kıldıktan sonra Bursa’ya helikopterle gelen Erdoğan’ı Fethiye Kültür Merkezindeki helikopter pistinde Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ile AK Parti Bursa Milletvekilleri karşıladı.

 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOFAŞ Spor Salonu’ndaki toplantıda adayları tek tek açıkladı.

5 İLÇEDE DEĞİŞİM

AK Parti Bursa’da Büyükorhan, Keles, Kestel ve Orhaneli’de mevcut belediye başkanlarının yerine yeni isimleri aday gösterdi. Mustafakemalpaşa da MHP’ye bırakıldı. Böylece 5 ilçede değişim yaşandı.

İŞTE İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI:

Büyükorhan: Kamil Turhan
Gemlik: Refik Yılmaz
Gürsu: Mustafa Işık
Harmancık: Yılmaz Ataş
İnegöl: Alper Taban
İznik: Kağan Mehmet Usta
Karacabey: Ali Özkan
Keles: Ali Doğru
Kestel: Ferhat Erol
Mudanya: Gökhan Dinçer
Mustafakemalpaşa: Ahmet Beygirci
Nilüfer: Celil Çolak
Orhaneli: Ali Osman Tayır
Orhangazi: Bekir Aydın
Osmangazi: Mustafa Dündar
Yenişehir: Davut Aydın
Yıldırım: Oktay Yılmaz

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar:

‘BURSA’NIN TÜRKİYE YÜZYILI YÜRÜYÜŞÜ 31 MART’TA DAHA DA HIZLANSIN’

“Bugün Bursa’da başkan adayımız Alinur Aktaş ile devam kararımızın ardından ilçelerimizde aday göstereceğimiz isimleri açıklamak üzere bir aradayız. Bursa müstesna bir şehir. Bursa her şeyden önce kuruluşun şehridir. Bursa’yı hak ettiği eser ve hizmetlere kavuşturmak için çalıştık, çabaladık. Uzun süre önce ihmal edilmişliğin sancılarıyla kıvranan Bursa’yı modern bir şehre kavuşturduk. Elbette hala eksiklerimiz var. Bugüne kadar şehrimize kazandırdığımız eser ve hizmetleri bundan sonra yapacaklarımızın bir girizgahı olarak görüyoruz. Seçim tarihine yakın Bursa’ya geldiğinde bu çalışmaları bir kez daha anlatacağız. Bursa’nın Türkiye Yüzyılı yürüyüşü 31 Mart’ta daha da hızlansın.

‘DÜNE KADAR İTTİFAK OLDUKLARI PARTİLERİ BİLE ÇİĞNEYİP GEÇİYORLAR’

Eser ve belediyeciliği konusunda üzerimize kimseyi tanımayız. Her kim bizden daha iyisini iddia ediyorsa hodri meydan, buyursun çıksın ortaya. Ama şehri için hiçbir hayali olmayanların sırf komşunun iki gözü çıksın mantığıyla yaptıkları cinlikleri de doğru bulmuyoruz. Biz Türkiye Yüzyılı peşinde koşarken kendi yıldızlarını parlatmaktan gayesi olmayanlara vereceğimiz cevabı biliyoruz. CHP’nin halini görüyorsunuz herkes bir köşe kapma derdinde. Ne ülkenin ne de şehirlerin durumları umurlarında değil. Düne kadar ittifak oldukları partileri bile çiğneyip geçiyorlar. Bunların şehirlerimize şefkat göstermesi mümkün mü?

‘BU HİZMET MARATONUNDA YOLDA KALANLAR OLDU, BUNDAN SONRA DA OLACAKTIR’

Seçim dönemine kadar kapı kapı dolaşmaya hazır mıyız? Birlikte yol yürüdüğümüz arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu seçimlerde partimizi ve ittifakımızı temsil eden adaylarımızın her biri de yol arkadaşımızdır. Elbette bu hizmet maratonunda yolda kalanlar, yolunu kaybedenler, yolunu değiştirenler olmuştur. Bundan sonra da olacaktır. Kendi tercihleriyle başka yollara yönelenler milletimizin takdirine havale ediyorum. Önemli olan ana damarın istikametini koruması, gözünü hedeflerinden ayırmamasıdır. Hamdolsun yaşadığımız her imtihanda hiçbir sarsılma hiçbir gevşeme yok. Bu millet nasıl terörle mücadelede, darbecilerle mücadelemizde yalnız bırakmadıysa inşallah Türkiye Yüzyılı yürüyüşünde de yalnız bırakmayacaktır.

‘MİLLETİMİZ TERCİHİNİ GERÇEK BELEDİYECİLİKTEN YAPACAKTIR’

Biliyorsunuz 31 Mart’tan sonraki sandık buluşmamız 2028 mayısında olacak. Önümüzde şehirlerimize ilişkin uzunca bir süre var. Gerçi AK Parti olarak biz iç ve dış gelişmeler ne olursa olsun ülkemizi hedeflerinden koparmama azmiyle hareket ediyoruz. Türkiye’nin diplomatik, ekonomik ve askeri güçlerini başarıyla yönetebiliyoruz. Milletimiz tercihini gerçek belediyecilikten yapacaktır. AK Parti ve Cumhur İttifakı belediyeleri üretken, dinamik, şeffaf ve sorumlu yönetimler vasıtasıyla sürdürülebilir, yenilikçi ve kalkınmacı şehri insanlarıyla bütünleştiren programlar uygulayacaktır. Allah’ın izniyle 31 Mart’ta Bursa’yı ve diğer şehirlerimizi yönetme sorumluluğuna var mıyız?”

 

BURSALILARDAN YOĞUN KATILIM

Toplantıyı canlı izlemek isteyen vatandaşlar TOFAŞ Spor Salonu’ndaki yerlerini aldı

Programa katılmak isteyen vatandaşlara da Nilüfer metro istasyonundan ücretsiz hizmet sağlandı.

 

‘BURSA GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR’ PANKARTI ASILDI

Salonda AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş’ın seçim şarkıları yankılanırken, salon Erdoğan’ın ve Aktaş’ın fotoğraflarının bulunduğu ‘Bursa gümbür gümbür geliyor’ yazılı pankartlarla donatıldı.

 

Öte yandan TOFAŞ Spor Salonu’nun içerisinde çok sayıda alana ‘Hazırız Kararlıyız, Gücüne Güç Katmaya Geldik,’ yazılı pankartlar bulundu.

 


GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI
Ayrıca sokak ve caddelerde emniyet güçleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Programa katılmak isteyen vatandaşlar çok sayıda kontrol noktasından geçerek salona alındı.

 


‘CUMHUR İTTİFAKI’NI BURSALILAR SEVİYOR’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Alinur Aktaş, aday tanıtım toplantısı öncesi değerlendirmede bulundu.

Aktaş, “Cumhur İttifakı’nı Bursalılar seviyor. Hemşerilerimiz yoğun bir ilgi gösteriyor. Kurulduğu günden beri ittifaka destek veren vatandaşlara teşekkür ediyorum. Bursa’da çok güzel hizmetlerimiz var. Öncelikle 31 Mart sürecini geçmemiz gerekiyor. Ben vatandaşlarıma inanıyorum.” dedi.

Aday tanıtım toplantısı İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı.

 

Açılış konuşmalarını yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “14 Ağustos 2001 tarihinden beri Bursalılar hem size hem bize destek verdiler. 7 Ocak’ta tevdi ettiğiniz Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıkladınız. Bugün 17 ilçe belediye başkan adayı ile birlikte bu emaneti 18-0 olarak iade etmeye söz veriyoruz. Sizden aldığımız güçle Bursa’mızda ulaşımda, sağlıkta, eğitimde gerçekten Cumhuriyet tarihinde yapılmayanları 20 yılda yaptık. Bundan sonraki süreçte aynı destekle daha fazlasını yapacağız. 31 Mart tarihine kadar durmadan, yorulmadan bütün teşkilatımızla Cumhur İttifakı’nın tüm paydaşları ile sokak sokak cadde cadde geziyoruz. Bundan sonra da gezmeye devam edeceğiz. Bursa’mıza hoş geldiniz” dedi.

 

DAVUT GÜRKAN: BU ŞEHRİ HİÇBİR ZAMAN MAHCUP ETMEDİK

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, aday tanıtım toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu.

Gürkan, “Türkiye Yüzyılı’nın yeni Bursa’sını tüm ülkeye ilan edeceğiz. Milletimizle omuz omuza yeni destanlar yazmaya devam edeceğiz. Bu partinin kurucusu da sahibi de milletimizin kendisidir.  Biz sahayı ilmek ilmek örerek görevimizi yerine getireceğiz. 31 Mart’ta bu şehre hizmetkar olmaya devam edeceğiz. Bursa biliyor gerçek belediyecilik AK Parti’dir diyor. Bu şehri hiçbir zaman mahcup etmedik. Biz çok güzel bir aileyiz ve ailemize hizmet etmek için çalışıyoruz. Kim buna engel olabilir? Yeni bir 5 yılın daha sözünü vermek için buradayız. Bursa ile birlikte başarmaya söz veriyoruz. Bizler milletimizin huzuruna çıktığımız günden beri hep eser siyasetini konuştuk. İktidarımızın başarısını bu siyasete borçluyuz. Allah’ın izni ile daha da güzel hizmetler kavuşturacağız. Durmak yok yola devam. Milletimizin gönlündeki yerini nasıl güçlendiririz hep ona bakacağız. Muhalefeti de kendi bunalımlarıyla baş başa bırakarak kendi gündemimize odaklanacağız. Belediyecilik bizim işimiz. Yeni bir ak sayfa açmaya hazır mıyız?” dedi.

 

AK Parti Genel Başkanvekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala tanıtım toplantısı öncesinde değerlendirmede bulundu.

Ala, “Bugün Cumhurbaşkanımızın teşrifiyle önümüzdeki 5 yıl Bursa’ya hizmet edecek olan kadroların tanıtımını yapacağız. Bizde makamlar, mevkiler değişir ama görev değişmez. AK Parti’nin Türkiye için hedefleri var. İnanın Türkiye, milletimiz buradan ne kazanır diye baktık. Karşı tarafta da ittifak vardı. Ne oldu o masa? Tarumar. Masaya oturanlar kendi alacakları milletvekili sayısının peşine düştüler. Bu anlayış Türkiye’nin başına gelse ne olurdu halimiz? Bu kadar problem varken çözüm değil de problem yaratacak bir yapı iş başına gelseydi ne olurdu?” dedi.

Bursa’nın Türkiye ekonomisine katkısına değinen Ala, “Çağımız rekabet çağı. Artık ülkeler değil aynı zamanda şehirler rekabet ediyor. Üretimde, turizmde, kültürde şehirler rekabet ediyor. Bugün Bursa ihracatıyla bırakın diğer şehirleri dünyadaki 122 ülkeden daha fazla ekonomik değere sahip. Böyle bir şehri vizyonu olmayan, projesi olmayan, hizmet yerine geziyi önceleyen bir anlayışın şehirlere hizmet sunması mümkün mü? AK Parti belediyeciliğini tekrardan iş başına getirerek Türkiye’nin önünü açacak ve Türkiye Yüzyılı vizyonuyla şehirlerimizin vizyonunu birleştirecek. Adeta siyasete İstanbul-Bursa-İzmir otobanı gibi otoban yapacak. Türkiye hedeflerine ulaşacak ama Bursa da hedeflere ulaştıracak en önemli lokomotif şehirlerinden birisi. ” ifadesini kullandı.

GÜRKAN: DURMAK YOK, YOLA DEVAM

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, “Daha büyük hedeflere yürüyecek, daha çok çalışacağız! Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan‘ın teşrifleriyle gerçekleştirdiğimiz aday tanıtım toplantımızda açıklanan İlçe Belediye Başkan Adaylarımız hayırlı olsun. Bursa’mız için, hemşehrilerimiz için #HazırızKararlıyız. Durmak yok Yola Devam…” dedi.