ABD merkezli yayın yapan Politico tarafından paylaşılan bir rapora göre istihbarat servisi CIA, ilginç yeni bir halkla ilişkiler kampanyasının bir parçası olarak gölgeli imajını yumuşatmak istiyor.

 

HEDEF Z KUŞAĞINA ULAŞMAK

 

Geçtiğimiz çarşamba günü yayımlanan bir raporda yer alan bilgilere göre ABD İstihbarat Servisi CIA, Z kuşağına ulaşabilmek adına bir Çin merkezli sosyal medya devi olan TikTok’ta hesap açmayı hedefliyor. Diğer yandan yayınlanan rapora göre ABD merkezli istihbarat servisi, Instagram, Twitter ve Facebook hesabına ek olarak bir de TikTok hesabı açmayı hedefliyor. CIA'nin buradaki hedefinin ise Z kuşağına erişmek olduğu ifade ediliyor.

 

CIA, KENDİSİNİ “UYUMLU VE ILIMLI” OLARAK GÖSTERİYOR


 

Ayrıca Politico'nun verdiği bilgilere göre CIA, kendisini “uyumlu ve ılımlı” olarak göstermek için Instagram, Twitter ve Facebook da dahil olmak üzere tüm sosyal medya platformlarında daha fazla takipçi ve beğeni kazanma hedefinde.

 

CIA’NIN KÖTÜ BİR İMAJI VAR

 

Öte yandan ajansın sosyal medya ekibi başkanı Candice Bryant, CIA'nin son yıllarda “başına bela olan” olumsuz komplo teorilerini dağıtmak için 2014'te başlayan sosyal medya varlığını artırdığını belirtti. 37 yaşındaki Bryant, "Burada daha yumuşak bir yanımız olduğunu fark etmeyen insanlar var. Seyircimiz gerçekten Amerikan halkının tamamı" dedi. Bryant, “Amacımız söz konusu gizemi ortadan kaldırmak, eğitmek ve sonra işe almak” diye ekledi.