Bursa Büyükşehir Belediyesi 3’üncü Bursa Gastronomi Festivalini bu yıl  ‘Damağımdaki Bursa’ temasıyla  13-15 Eylül tarihleri arasında Merinos Park’ta gerçekleştirecek. Festival öncesinde kentin lezzetlerini ilçelerle buluşturmak ve Bursalıları festivale davet etmek için ‘Gastronomi Tırı’ yollara çıktı. İlçe ilçe gezen Gastronomi Tırı’nın bir sonraki durağı Botanik Park oldu.

 

Düzenlenen Gastronomi Tırı Etkinliği ’ne Başkan Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey katıldı.

 

‘Mobil Bursa Gastronomi Mutfağı’ndaki programda Ünlü Şef Dr. Esat Özata ve Barış Uysal Bursa mutfağı ve yerel lezzetler ile ilgili önemli bilgiler verdi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile eşi Seden Bozbey ise Şef Dr. Esat Özata ile birlikte Bursa’nın coğrafi lezzetlerinden biri olan ‘kestaneli mücver’ yemeğini hazırladı.

Festivalde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey: “Bursa aslında gastronomi açısından son derece önemli bir kent. Merkezinde farklı bir çok tatları barındırıyor. İlçelere gittiğimizde ilçelerde çok farklı tatlar var. Hatta unutulmaya yüz tutmuş unutulmuş yemekleri dahi olan bir kentteyiz. Bunları Nilüfer’de kent yöneticiliği yaptığım süreçte bu konuda da bir çalışma yapmıştık. Yani unutulmaya yüz tutmuş ya da unutulan tatları da tekrar gastronomiye kazandırırız diye. O çalışmanın da aslında bir bölümü tamamlanmıştı. Bursa böyle bir kent. Bursa her yönüyle gerçekten dağıyla, ovasıyla, deniziyle, sanatıyla, kültürüyle ama tarihiyle Osmanlı’ya başkentlik yapmış bir kent olarak birçok değeri bağrında taşıyan, yüreğinde taşıyan öyle bir kent, öyle bir güzel bir kent. Onun için bu kentte de kent yöneticiliği yapmak bizim için de bir onur.” şeklinde konuştu.