İstiklal Marşı ve Saygı duruşuyla başlayan törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Okul Müdürü Ömer Yılmaz, "Gençlik, gelecektir" diyerek gençlerin yetiştirilmesinde eğitimin, sanatın ve sporun önemini vurguladı. Ayrıca Yılmaz, ülkenin geleceğinin gençlere emanet olduğunu vurgulayarak ülkenin emanetlerine sahip çıkacaklarına güvenlerinin tam olduğunu vurguladı."

Etkinlikte duygu ve düşüncelerini dile getiren Müdür Yardımcısı Okan Karahan, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin gençlere emanet olduğunu ifade etti. Bu değerli emaneti yaşatmak ve genç kuşaklara aktarmanın en başta gelen görev ve sorumluluk olduğunu dile getiren Sayın Karahan, " Her 19 Mayıs'ta Samsun'dan elden ele Ankara'ya koşturulan bayrağımız rengini siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır"dedi. 
Öğrenciler Günün anlam ve önemini anlatan şiirlerini okurken törende Radyo ve Televizyon Alan Öğretmeni Cansu Demiray Gençliğe Hitabeyi okudu.

19 Mayıs gençlik şöleninde sportif aktivitelerin yanı sıra öğrenciler ve velilere yönelik kermes etkinliği düzenlendi. Keles ilçesinden gelen halk oyunları ekibi folklor gösterisi düzenlerken   Yunus Gözgeç   söylediği şarkılarla gençleri coşturdu. Öğrencilerin hazırladıkları Bursa temalı resim sergisi öğrencilerin ve gelen misafirlerin beğenisine sunuldu. Ayrıca okul genelinde 23 öğrencinin katıldığı yemek yarışması düzenlendi. Jürisinde Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Mehmet Ateş ve Harun Öz, Okul Müdürü Ömer Yılmaz, olduğu 3. Geleneksel Yöresel Yemek Yarışmasında Başlangıçlar kategorisinden Bursa Cevizli Lokumu ile Semiha Öztürk, Yemekler kategorisinde Hinkal yemeği ile Ümit Ümmetoğlu, Tatlılar kategorisinde Kadayıf Dolması ile  Eyüphan Kara birinci oldu.

Törenin sonunda voleybol, basketbol, masa tenisi ve penaltı turnuvalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Tören öğrencilerin şarkılar eşliğinde eğlenmesiyle sonlandı.