Yılmaz, “Görev süremiz boyunca tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi, küresel ölçekte yaşanan ve ülkemizi de etkileyen ekonomik kriz ve ülkemizi derinden sarsan yüzyılın felaketine rağmen Yıldırım için üretmeye devam ettik. 5 yılda Yıldırım’ın her köşesinde, çok yönlü işer yaptık. Gecemizi gündüze kattık. Yapılan tüm bu çalışmaları anlatmak için bu program yetmez” dedi.

Yıldırım Belediye Başkanı ve Adayı Oktay Yılmaz, yeni dönemde yapmayı planladığı projelerin tanıtım toplantısını Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleştirdi.

 

Düzenlenen proje tanıtım toplantısına, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, AK Parti Bursa Milletvekili Emel Gözükara Durmaz, AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Recep Altepe, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı İrfan Akkaya, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Oktay Yılmaz kardeşimizin lansman toplantısı için bir araya geldik. İnşallah 31 Mart günü Yıldırımlı hemşehrilerimizin onayıyla hepsi birbirinden kıymetli bu meclis üyesi arkadaşlarımız ve beraberinde belediye başkanımız Bursa Büyükşehir bu kardeşiniz olmak üzere ben inşallah sizlere bir Nisan sonundan itibaren tekrar hizmet etmek için yetki istiyoruz, güçlü destek istiyoruz. Durmak yok, yola devam inşallah. Bu akşam burada bize yardımcı olacaksınız” dedi.

 

“BU GAYRETİ GÖSTERMEK İÇİN DESTEĞİNİZE İHTİYACIMIZ VAR”

Aktaş’ın açıklamalarının ardından konuşan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Mustafa Varank, programa katılan vatandaşlardan Oktay Yılmaz’a destek vermelerini isteyerek, “Belediye Başkanımız gerçekten burada projelerini sizlerle paylaşacak. Şimdiye kadar yaptık önümüzdeki dönemde sizlere layık olmak için canını dişine takarak hangi gayreti gösterecek bunun daha sonra da sizlerle paylaşacağım. Biz her zaman taş üstünde taş koymanın derdinde olduk. Her zaman daha fazlasını yapabiliriz. Oktay başkanımız da dedi ki daha fazlası var. Size daha fazlasını yapmak için gücümüz var, enerjimiz var, gayretimiz var. Bizim bu gayreti göstermek için sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Sizler bizim yanımızda olursanız Oktay başkanımızı da değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Başkanımızla yalnız bırakmazsanız onunla yol yürürseniz biz çok daha farklı bir Yıldırım’ı sizlerin huzuruna getirebileceğimize, size layıkıyla hizmet edebileceğimize inanıyorum. Birazdan gerçekten hoşumuza gidecek projeleri dinleyeceksiniz. Biz belediye başkanımızla çalıştık. Bursa’da, Yıldırım’da hiç görmediğiniz bir sonucu sandıklardan çıkarmaya var mıyız?” ifadelerini kullandı.

 

Göreve geldikleri günden beri Yıldırım için canla başla çalıştıklarını ifade eden Yılmaz, “Bu şehrin en temel ihtiyaçları için her alanda ciddi atılımlar yaptık ve projeler geliştirdik. Kentsel dönüşümden ulaşıma, yeşil alanlardan sosyal yaşam alanlarına, eğitimden istihdama, altyapı çalışmalarından sağlık projelerine, kültürel faaliyetlerden sosyal destek çalışmalarına kadar öncelikli birçok konuda çözümler ürettik. Görev süremiz boyunca tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi, küresel ölçekte yaşanan ve ülkemizi de etkileyen ekonomik kriz ve ülkemizi derinden sarsan yüzyılın felaketine rağmen Yıldırım için üretmeye devam ettik. 5 yılda Yıldırım’ın her köşesinde, çok yönlü işer yaptık. Gecemizi gündüze kattık. Yapılan tüm bu çalışmaları anlatmak için bu program yetmez” diyerek Belediye Başkanlık dönemini değerlendirdi.

“NAİM SÜLEYMANOĞLU SPOR KOMPLEKSİNDE MEDENİYETİMİZİN YENİ YÜZLERİ GELİŞECEK”

Yılmaz, “İnsan, kendi medeniyet tasavvuru perspektifinde bir mekân ve bir şehir inşa eder. İnşa olunan bu mekanlar insanların karakterine etki ederek yeni bir insan inşa eder. İnsan ile mekân arasında birbirini besleyen ve dönüştüren bir etkileşim vardır. Osmanlı insanı, Osmanlı şehrinde yetişmiştir. Yıldırım’ın çocukları Uyumayan Kütüphaneleri’nde, Molla Yegan Çocuk Üniversitesi’nde, Mimar Sinan Çocuk Kütüphanesi’nde ve Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde, medeniyetimizin yeni yüzleri olarak yetişecekler. Atılan adımları bir anlam bütünü içinde inşa etmek, yapılan mekanların gerçek amaçlarına tam manası ile hizmet edebilmesi için gayret etmek. Yani bizim sadece inşa edilen değil aynı zamanda ihya edilen bir şehir tasavvurumuz var. Peki bu şehir tasavvurumuzu nasıl ifadelendiriyoruz. Bunun için bir şehir markalaması çalıştık” açıklamalarında bulundu.

 

“HEP BİRLİKTE PARLAYAN BİR MARKA ŞEHİR İNŞA EDECEĞİZ”

Spor komplekslerine yenilerini ekleyeceklerine dikkat çeken Yılmaz, Şehrimiz kupa ve madalyalar ile parlasın diye spora gönül vermiş her bir hemşehrimizin gelişimine destek olmaya devam edeceğiz. Gençlerde azimle ve kararlılıkla antrenmanlara katılıp bu şehre yeni başarılar kazandırmak için alın teri dökecekler. Kadınlarımıza da çok görev düşüyor. Biz bu şehri marka bir değer yapmak için yeni kooperatifler açmaya devam edeceğiz. Kadınlarımızda burada üretime destek olacak ve marka değeri kazandıracak coğrafi işaretli ürünlere imza atacak. Hep birlikte parlayan bir marka şehir inşa edeceğiz” dedi.

Yılmaz, geçmiş dönemde yaptıkları kentsel dönüşüm çalışmalarını anlatarak devamında yeni dönemde trafiğe nefes olacak bağlantı yolları, kavşaklar yapacaklarını ifade ederek konuşmasına devam etti. Projelerini anlatmayı sürdüren Yılmaz, Yıldırım Teknopark ve Şehir Kuluçka Merkezi, Yıldırım Yapay Zeka Merkezi, Yıldırım E-Spor Merkezi, Stüdyo Yıldırım gibi projeleri olacağını belirtti.

“SANATI VE SANATÇILARI DESTEKLİYORUZ”

Zaman Medeniyet Müzesi, Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi, Yazarlık Akademisi, Yıldırım Bilgi ve Hikmet Evi, Yıldırım Külliyesi Sosyal Yaşam Alanları oluşturacaklarını belirten Yılmaz, “Yıldırımımızda sanatı ve sanatçıları destekliyoruz. Belediyemizin verdiği tiyatro eğitimini alan gençler, kazandıkları yeteneklerini oluşturacağımız gezici bir kumpanyada sergileyebilecek. Bu kumpanya, özellikle yaz aylarında ilçemizde gezici bir otobüs ile tüm mahallelerimize gidecek ve sokaklarda tiyatro oyunları oynayacak. Tiyatro akademisi öğrenciler yetiştirecek. Yıldırımlı gençlerimizin eser sahneleyecek kadar yetişmesine imkân sağlayacak bir akademi kuruyoruz. Bir sanat olarak tiyatroyu Yıldırım’da tüketilen değil üretilen içerik konuma getireceğiz” dedi.

 

“DİJİTAL SANAT GALERİLERİ YAPACAĞIZ”

Yılmaz, “Emir Sultan Hazretleri’nin ruhaniyetiyle mayalanmış Bursa’nın, 500 yıllık soyut ve somut hatıralarını gün yüzüne çıkarmak için emir buhari kültür merkezi’nin yanında bulunan tarihi hamamı Emir Sultan Hatıra Müzesi’ olarak projelendiriyoruz. Tüm ziyaretçilerin anlayacağı şekilde modern tasarım ve sergileme yöntemleri, görsel, işitsel teknolojiler ile çeşitli materyaller yardımıyla tarihi hamam kısmında özel bir sergi alanı oluşturacağız. Yıldırımımızda sokak sanatçılarına fırsat vermek ve hemşehrilerimlzin yaşam alanlarını renklendirmek amacıyla belediyemizce belirlenen noktalarda sokak sanatçı köşeleri kuracağız. Sanatçılarımız bu alanlarda sanatlarını rahatlıkla icra edebilecek. İlçemizde modern sanatlar, konsept sergiler içeren ve bölgesel sanatçılarımıza sergi alanı imkânı sunan bir galeriyi hizmete alacağız. Bu proje kapsamında dijital sanat galerileri ve farklı belediyeler ile iş birliği yapacağız. Böylelikle kültür ve sanat ile dolu uğrak noktası olan bir mekânı yıldırımımıza kazandırmış olacağız” açıklamalarında bulundu.

 

YENİ BİR KÜLTÜR MERKEZİ

Yılmaz konuşmasının devamında, Matematik Evi, Yıldırım Dil Kafe, Grafiti Sokağı, çocuklar için eğitici sokaklar ve festivaller yapacaklarını vurgulayarak, yeni spor merkezleri, kamp alanları, engelsiz yaşam merkezi kazandıracaklarını ifade etti. Yılmaz, “Yıldırım’a 21.000 m2’lik bir kongre ve kültür merkezi kazandırıyoruz. Proje çalışmaları ve yer tahsisi tamamlanan tesiste; 850 kişilik çok amaçlı salon, 300 kişilik seminer salonu, 250 kişilik 2 adet nikah salonu, 2.000 m2’lik ticaret alanı, 400 araçlık otopark, kütüphane, fuaye alanı yer alıyor. Tesis açıldığında ilçemizin sosyal yaşamına yeni bir soluk getirecek. Geçmişten günümüze taşınan Anadolu’nun izlerini kültür evimizde yaşatmaya devam edeceğiz. Erzurum kültür Evi’nin içerisinde yer alacak toplantı salonu, restoran, çok amaçlı salon, yöresel halk dansları salonu ve idari ofisleri hemşehrilerimizin kullanımına sunacağız” açıklamalarında bulundu.

Yıldırım kart oluşturacaklarını söyleyen Yılmaz, “İlçemiz sınırlarında ikamet eden ve sosyal desteğe ihtiyaç duyan hemşehrilerimizin temel ihtiyaçların karşılanmasına yönelik yıldırım destek kartı hizmeti veriyoruz” dedi.