Empati kurmanın önemine vurgulayan Serkan Gür, “Özel gereksinimi olan vatandaşları daha iyi anlamak ve sosyal çevredeki yaşamlarını kolaylaştırmak, normalleştirmek için ilk önce farkındalığın pekiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.  

 

Serkan Gür: “Öğrencilerimizin üreten ve mutlu birer birey olarak yetişmesini arzu ediyoruz”

Özel gereksinimli öğrencilerin birinci öncelikleri olduğunu ifade eden Serkan Gür; “Özel eğitim okulları, öğrencilerimizin hayatında hava ve su gibi çok önemli bir yer tutuyor. Özel eğitim okullarımızda verilen eğitim, öğrencilerimizin gelişmesine ve hayata entegrasyonuna önemli katkı sunuyor. Bursa’da özel gereksinimli öğrencilerimizin üreten ve mutlu bir birey olarak yetişmesini arzu ediyoruz. Birey için hazırlanmış eğitim programları ile özel yöntem ve araç gereç kullanarak ilgileri, ihtiyaçları, yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda akademik olarak üst öğrenime hazırlarken; diğer yandan da iş ve meslek alanlarına ve hayata en iyi şekilde hazırlanmaları için çaba sarf ediyoruz. Bu okullarımızın, öğrencilerimizin yanı sıra velilerimiz için de çok önemli bir yeri var.” dedi.

 

Üniversiteye erişimin önü açıldı

Gür, “Hayata fiziksel ve zihinsel dezavantajlarla devam eden çocuklarımızın eğitim hakkına sahip çıkmak bizim en önemli görevimizdir. Yapılan tüm çalışmalarda öğrencilerimizin önündeki engelleri kaldırmayı, eğitim imkânlarını artırmayı hedefliyoruz. Özel öğrencilerimize imkân verildiğinde birçok konuda başarılı olduklarını biliyoruz. Bakanlığımız da özel eğitim alanında gerçekleştirdiği düzenlemelerle öğrencilerimize imkânlar sunuyor. Bakanlığımız, hafif düzeyde zihinsel yetersizliği veya hafif düzeyde otizm spektrum bozukluğu olan öğrencilerin eğitim gördüğü özel eğitim meslek okullarını bitirenlerin Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girmesine imkân sağlayan düzenlemenin kapsamını genişleterek hem eski mezunların hem de özel eğitim mesleki eğitim merkezi mezunlarının üniversiteye erişiminin önünü açtı.” dedi.