Bünyesindeki 6 farklı hastanede toplam bin 355 yatak kapasitesi ile özellikle pandemi sürecinde Bursa’nın sağlık hizmetleri yükünü önemli ölçüde çeken Bursa Şehir Hastanesi’nde kesintisiz ulaşımın sağlanması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Emek – Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı’nda çalışmalar Mudanya yolunda devam edecek. UKOME Kurulu, 27 Eylül Pazartesi (BUGÜN) saat 15.00’da başlayacak çalışmalarla ilgili bir dizi kararlar aldı. Buna göre; Bursa  - Mudanya gidiş yönünde; Mudanya Yolu Caddesi trafik akışı, Bursaray Emek İstasyonu ile Otoyol girişi arasında servis yoluna alınacak, trafik akışı Bursa Mudanya aksında servis yolu üzerinden sağlanacak. Mevcut yaya üstgeçidi inşaat çalışmaları nedeniyle kaldırılmış olup, yaya geçişleri sahada oluşturulan hemzemin sinyalize yaya geçidinden sağlanacak. Bursaray Emek İstasyonu ile Otoyol girişi arasında trafik akışının aksatılmaması amacıyla, Emek Fatih Sultan Mehmet ve Geçit mahalleleri sınırları içerisinde yer alan, Şht. Kom. Er Ramazan Okur Cad, 21. Çiçek Sokak, Alev Sokak, Gürel Sokak ve 7. Akar Sokağın oluşturulan servis yoluna giriş ve çıkışları kapatılacak olup, bölgeye giriş ve çıkışlar Genç Osman Caddesi ve 329. Sokak üzerinden sağlanacak. Mudanya Yolu üzerinde bulunan Sanayi Caddesi 4 (D0732 ) otobüs durağı, servis yolu üzerinde 329. Sokak öncesinde oluşturulacak geçici durak noktasına taşınacak. Toplu taşıma hatlarına ilişkin hat değişiklikleri Büyükşehir Belediyesi’nin www.bursa.bel.tr web adresinden ve https://ulasim.burulas.com.tr/ adresinden eşzamanlı olarak duyurulacak.

Bursa’nın raylı sistem ağını, Geçit, YHT Bursa İstasyonu ve Bursa Şehir Hastanesine uzatarak, vatandaşların bu konumlara daha konforlu, daha güvenli ve daha hızlı ulaşması sağlayacak çalışmalar, bölgedeki ulaşım altyapısının olumsuz etkilenmemesi için etaplar halinde gerçekleştirilecek. Diğer etaplara ilişkin duyurular ayrıca yapılacaktır.


Çalışmalar kapsamında trafik akışında oluşabilecek aksaklıkların en aza indirilebilmesi için sürücülerin çalışmalar kapsamında belirlenen servis yollarında trafik işaret ve işaretçilerine uymaları, mümkün oldukça çalışma bölgesi dışında alternatif koridorları tercih etmeleri büyük önem taşımaktadır.