Geçen hafta arka arkaya sağlık sorunlarıyla ilgili bilgi paylaşan İngiliz Kraliyet Ailesi'nden bir hastalık haberi daha geldi.

Adı cinsel taciz skandallarına karışan Prens Andrew'un eski eşi York Düşesi Sarah Ferguson'a agresif bir tür cilt kanseri olan melanom teşhisi konduğu açıklandı.

64 yaşındaki Ferguson'un birkaç ay önce meme kanserine yakalandığı duyurulmuştu. Mastektominin ardından gördüğü rekonstrüktif cerrahi sırasında Ferguson'un benlerinden parça alındığı ve yapılan patolojik inceleme sonucu benlerin kötü huylu deri tümörü olduğu tespit edildiği bildirildi.


"MORALİ YÜKSEK"

Düşesin sözcüsü, üzücü teşhise rağmen Ferguson'un moralinin yüksek olduğunu ve hastalığın erken evrede yakalandığından emin olmak için daha ileri tetkikler yapıldığını belirtti.

Sözcü yaptığı açıklamada "Düşes yaşadığı deneyimin, cilt kanseri belirtisi olabilecek yeni benlerin boyut, şekil, renk ve dokusunun ve ortaya çıkışının kontrol edilmesinin önemini vurguladığına inanıyor." ifadelerini kullandı.

Ergenlerde kanser üzerine çalışan bir vakfın hamisi olan ve 2019'da Meme Kanseri Vakfı galasında konuşma yapan Ferguson, 2021 yılında Polonya'da bir kliniği ziyaret ederek mastektomi sonrası iyileşen kadınlar konusuna dikkat çekmişti.

Kral 3. Charles'ın bu hafta iyi huylu olduğu belirtilen prostat sorunuyla ilgili bir operasyon geçirmesi bekleniyor. Galler Prensesi Kate de bir karın ameliyatı sonrasında hastanede iyileşme sürecinde.

(Euronews)