2021 Yılının " Türkiye Afet Eğitim Yılı "olarak ilan edilmesi sebebiyle tüm Türkiye’de “Afet Eğitim Seferberliği” başlatıldı. Bu kapsamda afet bilinci oluşturmak üzere Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarda da öğrenci, öğretmen veli ve personele yönelik eğitimler verilmeye devam ediyor.

Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından afet farkındalığının geliştirilmesi kapsamında kurumda görev yapan tüm personele AFAD tarafından hazırlanan "Afet Farkındalık Eğitimi" verildi. Eğitimlere katılan yaklaşık 300 personel AFAD tarafından hazırlanan program kapsamında afet öncesinde, sonrasında ve afet sırasında yapılması gerekenlerle ilgili bilgilendirildi.

Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğünce, Bursa’da afet bilincinin oluşturulması için resmi ve özel okul müdürlüklerince tüm idari personel, öğretmen ve öğrencilere ulaşılması hedefleniyor.  AFAD tarafından hazırlanan "Afet Farkındalık Eğitimi" filmi İl Millî Eğitim Müdürlüğünün web sayfası http://bursa.meb.gov.tr ‘de "DUYURULAR" bölümünde yayınlanarak erişime açıldı.

Bursa’da 198 Bin Öğrenci Velisine Afet Eğitimi Verildi


Bursa’da öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik yapılan Afet Farkındalık Eğitimleri devam ediyor. Velilerine yönelik yapılan eğitimlerle bugüne kadar 198 bin öğrenci velisine ulaşıldı.