Osmangazi Belediyesi’nin kadınlara yönelik hizmetleri devam ediyor.

Bursa’nın Osmangazi İlçesi Hamitler Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Yenibağlar Kadın Spor ve Yaşam Merkezi hizmete açıldı.

 

Törene Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, Yenibağlar Mahalle Muhtarı Nurşen Şahintürk CHP Osmangazi Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

ERKAN AYDIN’DAN OBEZİTEYE KARŞI UYARI

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Obezite, ciddi bir sağlık sorunu olmasının yanı sıra, pek çok hastalığın da başlıca nedenleri arasında yer almaktadır. Bu tesiste, kadınlarımızın spor yapmasını ve daha sağlıklı bir yaşam sürmelerini hedefliyoruz. Herkesin burada, sağlıklı bir yaşam için adım atmasını önemsiyoruz. Bugün, tarihte iki önemli olayın yıldönümü. Birincisi, Büyük Taarruz’un yıldönümü. Burada tüm şehitlerimizi ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve rahmetle anıyoruz. İkinci önemli olay ise, 1071’de Anadolu’nun kapılarının açılmasıdır. O dönemde bu topraklar için mücadele edenleri de saygı ve rahmetle anıyoruz. Her iki olayda bizim bugün burada olmamızı sağladı. Bu tesisin açılında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

 

SARIBAL’DAN TEPKİ

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, yaptığı açılış konuşmasında kadınların özgürleşmesinin ve ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarının bir ülkenin geleceğini güvenli hale getirdiğini belirtti. Sarıbal, “Kadınların yaşadığı yoksulluklar, ekonomik sorunlar ve çocuklarının işsizlik meseleleri, ülkenin genel sorunları göz ardı edilerek bugün dahi domates, patlıcan, mutfak ve tarım sorunlarını konuşması gereken bakanın kadınlar üzerinden, yaşam biçimleri ve giyimleri üzerinden politika üretmesi, aslında tam da verdiğimiz örneğin karşılığıdır,” dedi.

 

Orhan Sarıbal, Yenibağlar’da yeni oluşan mahallede kadınların spor yapmasına yönelik bu tür hizmetlerin sağlanmasının önemine vurgu yaparak, “Kadınların topluma daha fazla karışmasını sağlayan, onları daha sağlıklı bir yaşam sürmeye teşvik eden bu tür projeleri hayata geçiren değerli başkanımıza teşekkür ediyorum. Kadınların özgürleşmesi, daha sağlıklı yaşaması ve hayatın içinde daha fazla yer almasına yönelik projeler ortaya koyan belediye çalışanlarına, belediye başkanımıza ve siz değerli halkımıza bu projenin yarar getirmesini diliyorum,” ifadelerini kullandı.

Konuşmasını “Hayırlı olsun, saygılar sunuyorum,” diyerek tamamladı.