Aydın, “Bundan sonra eleştirmek size, hata yapmak size, bununla ilgili her türlü göğüs germek bize. Ortak akıl kullanarak, CHP’nin sosyal belediyeciliği Osmangazi’nin her sokağında hissettirmek bizim görevimiz. Bundan sonra da daha çok çalışarak, daha az dinlenerek, sizleri dinleyerek, yurttaşlarımızın sözüne kulak vererek, halkçı belediyecilikle, insan odaklı belediyecilikle Osmangazi’nin yüzünü güldüreceğiz. Artık Nilüfer’e gitmenize gerek kalmadı. Nilüfer’i rahatlatacağız” dedi.

Türkiye 31 Mart’ta 5 yıl boyunca görev alacak yerel yöneticilerini seçti. Bu kapsamda Osmangazi’de önde gelen Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın mazbatasını aldı.

 

Erkan Aydın’ın mazbata törenine, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, resmi olmayan kesin sonuçlara göre Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekilleri, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, CHP Yıldırım İlçe Başkanı İlhami Gün, çok sayıda parti örgütü ve vatandaş katıldı.

 

CHP Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Birlikte başardık. Osmangazi’nin sandığa giderek, demokrasi şöleni içerisinde 31 Mart’ta bu bayrağı oraya hep birlikte diktik. Bu zorlu süreçte birçok kişinin emeği oldu. Her birinizin emeği, çabası, katkısı sonsuz. Üzerimize aldığımız yükün farkındayız. Bundan sonra eleştirmek size, hata yapmak size, bununla ilgili her türlü göğüs germek bize. Ortak akıl kullanarak, CHP’nin sosyal belediyeciliği Osmangazi’nin her sokağında hissettirmek bizim görevimiz. Bundan sonra da daha çok çalışarak, daha az dinlenerek, sizleri dinleyerek, yurttaşlarımızın sözüne kulak vererek, halkçı belediyecilikle, insan odaklı belediyecilikle Osmangazi’nin yüzünü güldüreceğiz. Artık Nilüfer’e gitmenize gerek kalmadı. Nilüfer’i rahatlatacağız” diyerek ailesine ve tüm parti örgütüne de teşekkürlerini iletti.

 

“BU PARTİNİN BAYRAĞI BURSA’DAN DA OSMANGAZİ’DEN DE İNMEYECEK”

CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten ise, “20 Ağustos Kongresine hazırlanırken bir söz vermiştik. CHP Osmangazi’ye ve Büyükşehir’e bayrağımızı asmaktı. Bunun gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Sandıklarımızda gönüllü müşahitlerimiz, okul sorumlularımız sandıkları sağlıklı bir şekilde tuttular. Yola çıkarken önce kendini inandıracaksın, dedik. Biz inandık ve bir tarihi yaşıyoruz. Bu partiye bu bayrağı astırdıysak bu partinin bayrağı Bursa’dan da Osmangazi’den de inmeyecek” dedi.

 

CHP Osmangazi Meclis Üyelerine de mazbataları teslim edildi.