Osmangazi Belediyesi tarafından, Osmangazi Meydanı’na kazandırılan Genç Kafe ve Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi düzenlenen açılış töreniyle hizmete açılıldı.

 

Düzenlenen açılış törenine, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, CHP Bursa milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ,CHP Bursa Milletvekillerinden Hasan Öztürk ve Orhan Sarıbal, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten ve meclis üyeleri katılım gösterdi.

 

Programın açılışında konuşan Cerrahpaşa Fakültesi Öğretim Üyesi Betül Batır, Hasan Ali Yücel’in hayat hikayesini anlattı.

 

“OSMANGAZİ’DE ÖZLEDİĞİMİZ AYDINLIK GÜNLERE ULAŞACAĞIZ”

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Hasan Ali Yücel’i anarak, ismini yaşatmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Aydın, bir sonraki kütüphanenin adına ise İsmail Tonguç’un adını vereceklerini dile getirdi. Aydın, “Bu enflasyon şartlarında gençlerimizin hem bir kafeye gidip hem de sosyalleşmesi çok mümkün olmuyor. Akşamları ücretsiz çorba hizmeti ve kütüphanemizin sessiz ortamından yararlanmalarını hedefliyoruz. Hizmetlerimize devam ediyoruz. Birkaç hafta sonra da Yenibağlar’da kadınlarımıza jimnastik merkezi açılışı yapacağız. Osmangazi’de özlediğimiz aydınlık günlere ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

 

“HASAN ALİ YÜCEL DEMEK, BU ÜLKENİN HİÇBİR KARIŞINI KADERİNE TESLİM ETMEMEK DEMEKTİR”

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, “Ülkemizin bu geçtiği zor zamanlarda bu açılışın içerisinde olmaktan mutluluk duyuyor, katkı koyan Osmangazi Belediye Başkanı ve yönetimini kutluyorum. Bir taraftan çağdaş değerlerimizi yaşatmış Hasan Ali Yücel’in adı ve gençlerimizi öncelediğimiz Genç Kafe’nin açılışını gerçekleştiriyoruz. Köy Enstitüleri mana olarak Türkiye’nin bir çocuğunun bile kaderine terk edilme lüksü yok. Hasan Ali Yücel, ‘ülkemizin tek bir karış toprağını bile kaderine teslim edemeyiz’ demek. Eğitimle ilgili çok sıkıntılı konular içerisindeyiz. Bugün cemaatlere STK diyen Milli Eğitim Bakanı ve bu şekilde düşünenler bilmeli ki burada CHP var” diye konuştu.

 

“HASAN ALİ YÜCEL, ÇAĞDAŞLIK, DEMOKRASİ DEMEKTİR”

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “Hasan Ali Yücel, çağdaşlık, bilim, yurttaşlık bilinci, demokrasi demektir. Buraya gelen her arkadaşımızın bugünün tarihsel sürecini, Hasan Ali Yücel’i mutlaka okuması gerekiyor. O günden bu güne Türkiye hangi tarihsel dönüşümleri yaşamıştır. Burada sadece bir kafe yapılmadı. Önemli olan çağın da getirmiş olduğu süreçleri düşünmek. Sadece bir kafe, sadece bir kütüphane meselesi üzerinden bakmamak gerekir. Az gelişmiş ülkelerin yaşadığı temel sorun bilgi ve o bilgiyi üretmektir. Herkesin, her vatandaşın bir fikri, düşüncesi olmalı. Birey demek, düşünen, bilgiyle dolduran anlayış demektir” şeklinde konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Eğitimin ne kadar önemli olduğunu son günlerde daha çok konuşuyoruz. Geri kalmışlıkla mücadele ederken, dünyada eğitim anlamında örnek bir model koyan Hasan Ali Yücel’di. Bilimin özgürleşmesi adına çıkardığı kanunlar, açtığı üniversiteler Cumhuriyetimizin ayakta kalmasının temel sebeplerinden biridir. Gençlerin burada yollarını bulmasını, aydınlık, güzel günleri oluşturması için buradan faydalanmasını umuyorum” dedi.