“Halkımızın karşısına boş vaatlerle değil, hizmet belediyeciliği ile çıkıyoruz” diyen Dündar, “50 bin konut inşa ettik. Yeni dönemde de yerinde ve güvenilir anlayışla 11 ayrı lokasyon belirledik. Dönüşüme hızla başlıyoruz. Osmangazi Meydanı da Bursa’nın buluşma noktası olacak. Trafiğe nefes aldırmaya devam edecek, alternatif güzergahlar açmaya devam edeceğiz. Olası afet için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Afet Koordinasyon Merkezi’ni ilçemize kazandırıyoruz.” ifadesini kullandı.

Osmangazi Belediye Başkanı ve 4. dönem Osmangazi Belediye Başkan adayı Mustafa Dündar, gelecek dönemde yapmayı planladığı projelerin tanıtım toplantısını düzenledi.

 

Düzenlenen proje tanıtım toplantısına, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa Milletvekillerinden Mustafa Varank, Mustafa Yavuz, Ahmet Kılıç, Refik Özen, Emel Gözükara Durmaz, Emine Yavuz Gözgeç, Ahmet Kılıç, Ayhan Salman, MHP Bursa Milletvekili Fevzi Zırhlıoğlu, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş çok sayıda partili ve STK katılım sağladı.

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “20 yıl önce yerel kalkınma sloganıyla yola çıktık. Biz de 2009’dan bu yana gönül belediyeciliği yolunda hizmet maratonunda koşmaktan gurur duyuyoruz. Hizmet maratonunda yeni bir yola başlıyoruz. 15 yıllık tecrübe ve ilk günkü aşkla yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyoruz” diyerek konuşmasına başladı.

“TRAFİĞE NEFES ALDIRIYORUZ”

Geleceğe dönük iz bıraktığı projeleri sıralayan Dündar, “Soğanlı Kentsel dönüşümü, Panorama Fetih Müzesi, Osmangazi Meydanı, Hisar Bölgesi’ni Arkeopark olarak açık hava müzesine dönüştürüyoruz. Yaşayan Hisar ile 1326 Bursa’yı gün yüzüne çıkarıyoruz. Yarınların bugünlerden daha sağlıklı olması için yeşil alanları ilçemize kazandırdık. Macera Park ve tematik parklarla maceraseverlerin vazgeçilmezi oldu. Sosyal Belediyeciliğin zirve projesi Barem Türkiye’de bir ilk. Sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak amacıyla Aile Sağlığı Merkezlerinin 28’ini açtık. Merkezden, kırsaldaki mahallemize kadar her bireyin yaşam seviyesinin en üste çıkması için eser belediyeciliğimizi sürdürüyoruz. Osmangazi Atletizm Salonu’nda binlerce sporcu bu salondan yararlanıyor. Uluslararası Murat Hüdevandigar İmamhatip Okulu ile de şehrimizin en büyük proje okulunu ilçemize kazandırdık. Bulvar ve kavşaklarla da trafiğe nefes aldırıyoruz” şeklinde konuştu.

 

‘HALKIMIZIN KARŞISINA BOŞ VAATLERLE DEĞİL, HİZMET BELEDİYECİLİĞİ İLE ÇIKIYORUZ’

Gerçekleştirdiği projeleri anlatmaya devam eden Dündar, “Kapalı Pazar anlayışımızı Bursa’da moda haline getirdik. Kültür merkezleri, millet kıraathaneleri, mescitler ile 7’den 70’e her vatandaşıma hizmetlerimizden faydalanmasını sağladık. 11 ili etkileyen asrın felaketinin ardından bölgeye ulaştık ve ekibimizle arama kurtarma çalışmalarına katıldık. Gaziantep’te 100 haneli geçiş yaşam alanı kurduk. Afetzedelerimizin yaralarına merhem olmaya çalıştık. Halkımızın karşısına boş vaatlerle değil, hizmet belediyeciliği ile çıkıyoruz” dedi.

 

“AFET KOORDİNASYON MERKEZİMİZİ İLÇEMİZE KAZANDIRIYORUZ”

Dirençli şehirlerin yeni dönemde de en önemli başlık olacağını ifade eden Dündar, “50 bin konut inşa ettik. Yeni dönemde de yerinde ve güvenilir anlayışla 11 ayrı lokasyon belirledik. Dönüşüme hızla başlıyoruz. Osmangazi Meydanı da Bursa’nın buluşma noktası olacak. Trafiğe nefes aldırmaya devam edecek, alternatif güzargahlar açmaya devam edeceğiz. Olası afet için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Afet Koordinasyon Merkezi’ni ilçemize kazandırıyoruz. Afet Bilgilendirme Haritasını hazırlıyoruz. Yeni dönemde afet toplanma alanını 500’e çıkarmayı planlıyoruz. Çevre ve şehircilik standartlarımızı daha yükseğe çıkarmayı hedefliyoruz. Bursa bir tarih şehridir. Geleceğe tarihi aktarmak için gayretle çalışacağız” diye konuştu.

 

“BAREM SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ZİRVE OLDU”

Dündar, “Hanlar Bölgesi, Panorama, Hisar ile 567 restorasyonla Bursa’da markayız. Hisar Bölgesi’ni Arkeopark olarak açık hava müzesine dönüştürüyoruz. Tarihi İpek Yolu aksını ve 1326 Bursa’yı ortaya çıkarıyoruz. Yeni döneme damga vuracak bir diğer projemizde Bursa yeniden Osmangazi Meydanı gibi devasa bir eserle buluşacak. Tarihi ipek yolu aksı içerisinde Bursa ipekçiliğinin geleceğe taşınması ve insanlığa kazandırılması görevimizdir. Fabrikaların restorasyonu ile alanın butik ipek üretim merkezi, restorasyon kafe ile kullanıma sunulacaktır. Ziyaretçiler için unutulmayacak bir deneyim yaşatacaktır. Kayhan’da nostaljik tutkunlarını buluşturacağız. Türkiye’nin adı yeşille anılan tek şehirde yaşıyoruz. Bursa’mızı yeniden yeşil kimliğine kavuşturmak için önemli imzalar attık. 451 parkla ilçemize 1 milyonu aşkın nitelikli yeşil alan kazandırdık. Yeni dönemde bu yeşil alanı 2 milyon metrekareye çıkarmayı hedefledik. Doğa Sporları Parkı ve sosyal yaşam alanları ile Bursa şehir parkı olacak. Sokak oyunları parkları ile unutulmaya yüz tutan oyunları mahallelerimize kazandıracağız. Daha yeşil bir Bursa için elimizden geleni yapıyoruz. Sıfır atık projesiyle önemli bir yol kat ettik. Geri dönüşüm çalışmalarımızı yeni dönemde de hız kesmeden devam edeceğiz. Kuracağımız yeni güneş santralleriyle yenilenebilir enerji kullanımını artırmaya devam ediyoruz. BAREM sosyal belediyecilikte de zirve oldu. 4-6 yaş arası çocuklarımızı bedensel ruhsal olarak okula hazırlayacağız. Kendilerini geliştirebilecekleri yeni bir yer hazırlıyoruz. Kütüphane sayımızı artırıp, bilgi evlerinin sayılarını da artıracağız. Moral motivasyon kamplarımız yeni dönemde de artarak devam edecek” ifadelerini kullanarak projelerini açıklamaya devam etti.

 

“DİJİTAL GÖSTERİM MERKEZİ KURACAĞIZ”

“O Kahve Bu Kafe büyük ilgi gördü ve yeni dönemde de artacak diyen Dündar, “Engelsiz iş atölyelerinde özel gereksinimli bireylerimizin üretime katkı sağlamasını sağlayacağız. Yeni destek paketlerimizin müjdesini vereyim. Yeni dönemde kadınlarımıza mutfak, emeklilerimize pazar, öğrencilerimize ulaşım desteği vereceğiz. Kültür gezileri, yarışmalar, festivaller, tiyatrolar etkinliklerimizin de devamı olacak. Can dostlarımızı da unutmadık. Sahipsiz hayvanlarımıza sahip çıkıyoruz. Gurabahane-i Laklakan projemizi ilçemize kazandıracağız. Yeni dönemde de hizmet ve kalıcı eserler üretmeye devam edeceğiz. Akpınar Kültür Merkezi aynı yerinde daha modern ve konforlu bir şekilde yeni dönemde yeniden yapılacak. Mahallelerimizi kapalı pazar alanlarını, aile sağlığı merkezilerine yenilerini ekleyeceğiz. Düğün salonları, spor yatırımlarına devam edeceğiz. Dijital gösterim merkezi ile yerel yönetim olarak teknolojiye ayak uyduruyoruz. Ziyaretçiler gözlük kullanmadan dijital yolculuk yapabilecek. Önce insan diyerek eser belediyeciliğimize devam edeceğimizin altını çizmek istiyorum. Önümüzdeki dönemde de karınca gibi çalışmaya devam edeceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

“FARKLI BİR BURSA’YA GİDİYORUZ”

Mustafa Varank ise, “Bu dönemde 17’de 17 yapabiliriz. İnsanlar hizmete aç. CHP’nin yönettiği ilçeler kasabaya dönmüş durumda. Büyükşehir Belediyesi’nde de yine tecrübeli gayretli bir isim Alinur Aktaş ile Bursa’yı taçlandıralım. Biz bu şehre sevdalıyız. Yerelde de merkezi hükümette de farklı bir Bursa’yı hep beraber inşa edeceğiz. Çok konuşulan raylı sistem projelerinin, hızlı tren projelerinin tamamlandığı farklı bir Bursa’ya gidiyoruz” şeklinde konuştu.