Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın,  “Örnekköy Mahallemizde Belediyemize ait olan tarım arazisinde buğday ekimini gerçekleştirmiştik. Bugün o Buğday ekiminin hasadını gerçekleştirmenin hem gururunu hem de mutluluğunu yaşıyoruz. Belediyemize ait olan şirketimiz Tarım A.Ş’nin ilk hasadını bugün yaptık.  Bugün bizler için gerçekten özel bir gün. Bereketli topraklarda yetişen buğdaylarımızın hasadını gerçekleştirdik. Buradan elde ettiğimiz buğdaylarımızı una dönüştürerek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sofrasına ulaştıracağız. Geride kalan samanları ise ilçemiz de hayvancılık yaparak hayatlarını geçindiren vatandaşlarımıza destek amaçlı olarak ulaştıracağız. Bizlerin buradaki en büyük amacı hem tarımsal kalkınmayı desteklemek hem de boş arazilerimizi değerlendirip farklı bir şekilde kullanmaktır.

 

TARIM A.Ş’NİN İLK HASADI

Belediyemiz şirketlerinden olan Orhangazi Belediyesi Orhangazi Bahçe Kültürleri Tarım, Hayvancılık, Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin başlatmış olduğu buğday ekiminin bugün ilk hasadını gerçekleştirdi. Şirketimizi sadece tarımsal alanda değil her alanda daha fazla geliştirmek istiyoruz.  Buğdaylarımızın bir kısmı satılıp şirketimize kaynak olarak ayrılacak bir kısmı ise una dönüştürülerek ihtiyaç sahiplerine verilecektir.  Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden birisi olacak bu proje her sene daha fazla ekim ile gerçekleşecektir” dedi.

 

Orhangazi belediyesi ilerleyen günlerde de diğer çalışmalarının yanı sıra sosyal belediyecilik bağlamında da çalışmalarını sürdürecek.