Organizasyonda Türk ve Amerikan otomotiv firmaları, otomotivde karşılıklı iş birliği imkanları ve ticaretin artırılmasına yönelik önemli toplantılar gerçekleştirdi. Beş gün süren heyet gezisinde, Türk otomotiv firmaları, ABD’li ithalatçı ve toptancı firmaların satın alma yetkilileri ile ikili görüşmeler yaptı.

Türk firmaları, gezi kapsamında dünyanın en büyük otomotiv şirketlerinden General Motors’un Detroit’teki merkezini ziyaret etti. General Motors üst düzey yöneticilerine sunum yapan heyet, tesisleri gezme şansı buldu. Türk otomotiv heyeti, ayrıca İllinois Ticaret Bürosu ve Detroit Bölgesel Partnerlik Ajansı ile bir araya gelerek bilgilendirme sunumu da yaptı. Heyet gezisinde firmalar, Autozone, Manfield, Auto Value Dearborn Heights firmalarını da ziyaret etti.

ABD’ye otomotiv ihracatı geçen yıl 1,2 milyar dolar oldu

Türkiye’nin ABD’ye geçen yıl kaydettiği otomotiv ihracatı bir önceki seneye göre yaklaşık yüzde 30 artışla 1,2 milyar dolar oldu. ABD’nin Türk otomotiv ihracatından aldığı pay ise yüzde 4,2 olarak gerçekleşti.

 

Türkiye’nin ABD’ye otomotiv ihracatı bu yıl da artan bir grafik sergiliyor. Türk otomotiv sektörünün nisan ayında ABD’ye ihracatı bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 92 gibi yüksek bir oranda arttı. Geçtiğimiz ay dünyanın dev pazarı, Türk otomotiv ihracatından ise yüzde 7 pay aldı. ABD’ye nisan ayındaki ihracat artışında tedarik endüstrisinin payı etkili oldu. Otomotivin en büyük ürün grubu olan tedarik endüstrisinin geçen ay ABD’ye ihracatı yüzde 85 oranında arttı.

Türkiye otomotiv endüstrisinin ABD’ye bu yıl ocak-nisan dönemindeki ihracatı ise geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 34 artışla 545 milyon dolar oldu.