18 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirdikleri görüşmeler hakkında açıklama yapan MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay, “Ankara temaslarımız, pandemi nedeniyle gecikmiş bir ziyaret oldu. TBMM’de Bursa Milletvekillerimizle ve Bursa’da görev yapmış olan Ankara’daki bürokratlarımızla görüştük. Üyelerimizden aldığımız önerileri kendilerine bizzat makamlarında ziyaret etmek suretiyle ilettik. Ayrıca hem Türkiye ve dünya gündemi, hem de ekonomi gündemi konularında geniş kapsamlı istişarelerimiz oldu” dedi.

BİR GÜNLÜK YOĞUN PROGRAM

Bir gün boyunca yoğun bir program gerçekleştirdiklerini ifade eden MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay, “Gazi Meclisimiz’de TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu’nun organizasyonuyla bütün milletvekillerimizin katılımıyla güzel bir istişare toplantısı yaptık. Yönetim Kurulu toplantılarımızda ayrıca farklı organizasyonlarda üyelerimizden aldığımız önerileri ve iş hayatının aksayan yönleriyle ilgili taleplerimizi bir dosya halinde Vekillerimize takdim ettik. Kendilerinin de konulara ilişkin görüşlerini birlikte değerlendirdik” şeklinde konuştu.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş’ı, Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir’i, Adalet Bakan Yardımcıları Zekeriya Birkan ve Uğurhan Kuş’u, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürü Prof. Dr. Süleyman Şahin’i ziyaretlerinde görev alanlarıyla ilgili hususları ve önerilerini ilettiklerini söyleyen MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay, “Ayrıca, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekilimiz Efkan Ala’yı da AK Parti Genel Merkezi’nde ziyaret ettik ve kendisine de ekonomik konulardaki görüşlerimizi içeren raporumuzu sunduk” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü olan geçmiş dönem Bursa Müftüsü İzani Turan ile de dünyada 140 ülkede ve ülkemiz genelinde faaliyetlerini sürdüren Türkiye Diyanet Vakfı’nın çalışmaları hakkında görüşmelerde bulunduklarını dile getiren MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay, “Yaptığımız ziyaretlerin tamamında, bundan sonra da görüşmelerimizin devam etmesi şeklinde bir iyi niyet kararı aldık, bu tür istişare görüşmelerimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.