Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün üretim merkezi Bursa, Junioshow Fuarı ile 2022 yılına hızlı başladı. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sebebiyle son 2 yıldır düzenlenemeyen Junioshow Bursa Uluslararası Bebe, Çocuk Hazır Giyim & Çocuk İhtiyaçları Fuarı, Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 4 gün boyunca ziyaretçilerini ağırladı.

“SEKTÖRE YAKIŞAN BİR FUAR OLDU”
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 200’e yakın firmanın stant açtığı fuarın 2 yıllık aradan sonra sektörün özlediği ticari atmosfere geri dönmesini sağladığını söyledi. BTSO olarak bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün dış ticaret hacminin artması açısından önemli çalışmalara imza attıklarını kaydeden Burkay, “4 UR-GE projesinde yer alan 104 firmamızın yüzde 70’i ilk kez doğrudan ihracat yapma başarısı gösterdi. Bu bizim için önemli bir istatistik. Ülke ekonomimizin en önemli çıkış noktası hiç şüphesiz, katma değerli üretim ve ihracattır. Bu süreçte firmalarımızın yanında olmayı sürdürüyoruz.” dedi.

“İHRACATTAN ASLA VAZGEÇEMEYİZ”
Juniokids kurumsal kimliği altında hareket eden UR-GE üyesi firmaların fuarla eş zamanlı olarak 35 ülkeden yaklaşık 300 kişilik alım heyeti ile bir araya geldiğini kaydeden Burkay, “Bebe- çocuk konfeksiyonunda moda ve trendleri Bursa belirlemeye devam ediyor. Bursa’mızın sahip olduğu üretim yeteneğini mümkün olduğunca ihracata yansıtmak zorundayız. Junioshow Fuarı da sektörün 2022 yılındaki dış ticaret hedeflerine önemli katkı sağladı. BTSO olarak üyelerimizin üretimi ve ihracatını destekleyen projelerimizi sürdüreceğiz.” dedi.

71 ÜLKEDEN 28 BİN 65 İŞ İNSANI BURSA PAZARINA ODAKLANDI
Yerli ve yabancı bebe-çocuk konfeksiyonu sektörünü bir araya getiren fuarı değerlendiren TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 2 yıl aradan sonra bebe çocuk konfeksiyonu sektörünü TÜYAP Bursa çatısı altında yeniden buluşturan Junioshow Fuarı’nın 71 ülkeden gelen 28 bin 65 iş insanı tarafından ziyaret edildiğini söyledi. Yurt içi ve yurt dışından yoğun ilgi gören fuarın verilen milyonlarca dolarlık sipariş ile son derede başarılı geçtiğini, yapılan ticaret ile de bölge ve ülke ekonomisine değer kattığının altını çizen Ersözlü, “200’e yakın katılımcı firma, ilkbahar yaz konseptinde hazırlanan on binlerce modelini yine tek tip özel dekor stantlarda ziyaretçilerin beğenisine sundu. Yoğun tanıtım çalışmaları ile hazırlandığımız Junioshow Fuarı’nda TÜYAP yurt dışı ofislerinin çalışmaları, Ticaret Bakanlığı’nın koordinasyonu ile BTSO’nun UR-GE projesi kapsamında 4 kıtada 71 ülkeden 1.324 iş insanı, yurt içinden 52 şehirden gelen sektör temsilcileri ticarete ortak oldu. Fuar süresince kurulan iş bağlantıları sektörün üretimine, rekabetine ve ihracatına büyük katkı sağladı.” diye konuştu.

2022 YILININ İKİNCİ SEKTÖR BULUŞMASI 1 – 4 HAZİRAN 2022’DE
İlhan Ersözlü, yılın ikinci Junioshow Fuarı’nın 1 – 4 Haziran 2022 tarihleri arasında ‘Sonbahar – Kış’ konsepti ile ziyaretçileriyle buluşacağını belirterek, “Junioshow Fuarı için şimdiden hazırlıklara başladık. Dekor stantların yer alacağı fuar, yeni pazarlara açılmak ve mevcut pazar paylarını artırmak isteyen firmaların katılımı ile gerçekleşecek” açıklamalarında bulundu.

“FUARLARIN İPTAL EDİLDİĞİ DÖNEMDE VERİMLİ BİR PROGRAMI GERİDE BIRAKTIK”
BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız, tüm dünyada fuarların iptal edildiği bir dönemde verimli bir organizasyona imza attıklarını belirterek, “Yabancı müşterilerin ilgi ve alakası bizleri mutlu eden en önemli faktördü. Sıcak satışı özledik. BEKSİAD olarak fuardaki tüm katılımcılarımızı tek tek ziyaret ettik. Genel bir memnuniyet var. Özellikle müşteri ve ticaret bazında güzel tepkiler aldık. Şükürler olsun, güzel bir fuarı geride bıraktık.” ifadelerini kullandı.

“SEKTÖR KABUĞUNU KIRDI”
Sektör temsilcileri de fuara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. BTSO Meclis Üyesi ve fuar katılımcısı Mesut Okyay, Junioshow Fuarı’nın sektörün kendi gücü keşfetmesinde önemli rol üstlendiğini belirterek, “Sektörümüz Türkiye’nin üssü konumunda. Bursa’da kendiliğinden kümelenmiş bir sektör var. BTSO’nun katkılarıyla hayata geçen UR-GE projeleri, BEKSİAD ile yapılan kolektif çalışmaları neticesinde sektörümüz kabuğunu kırdı” dedi.

“MÜŞTERİ ÇEŞİTLİLİĞİ ÇOK İYİ”
Fuar katılımcısı Ramazan Seferler, fuarın sektörün dış ticaretine hareketlilik kazandırdığını kaydederek, “Yaklaşık 22 yıldır sektörde yer alıyoruz. Üretimimizin yüzde 90’ını ihraç ediyoruz. Fuar bizim için iyi geçti. Çok farklı ülkelerden nitelikli alıcılar geldiğini gözlemledik. UR-GE’lerimizin artıları sayesinde yurt dışından birçok firma bizlere ulaştı.” dedi.

“İLK DEFA FUARA KATILDIM, MEMNUN AYRILIYORUM”
Fuar katılımcısı İnci Barışık Zıngır, Junioshow Fuarı’na ilk kez katıldıklarını belirterek, “15 ülkeye ihracat yapan hem tasarlayan hem üreten bir firmayız. Şimdiye kadar daha çok yurt dışı fuarlarda yer almıştık. Junioshow Fuarı’nın büyümesi, katılımcılarının artması ve daha çok yurt dışı odaklı olmasından dolayı bu yıl katılmak istedik. Fuarımız gayet güzel geçti.” diye konuştu.