Programın açılış konuşmasını yapan Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Bursa İnşaat sektörünün önde gelen isimlerinin gençlerle buluşmasından dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi. Programın içerik olarak inşaat mühendisi adayı gençler için faydalı olduğunu belirten Beyhan Bayhan, ilham verecek fikirlerin mesleki tecrübeye sahip kişilerle bir araya gelmeleriyle oluştuğunu söyledi.

BTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Egemen Aras ise gerçekleştirilen programın öğrenciler için önemine dikkat çekerek, sektörün önde gelen isimlerini konuk etmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Serdar Atilla Erdem de inşaat mühendisliğinin aslında medeniyet mühendisliği olduğunu vurgulayarak, "Mesleğimizi üst seviyelere çıkarmak bizlerin elinde. İnşaat Mühendisleri Odası olarak her zaman sizin yanınızdayız. Oda olarak desteklerimizi sizden esirgemeyeceğiz. Kapımız sizlere sonuna kadar açık" dedi.

Programın konuklarından ilk olarak kürsüye çıkan İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Başkanı ve Akyükselen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Demir, yaptığı sunumda ilk olarak inşaat sektörün kendi içindeki derinliği ve şantiye şeflerinden beklentileri hakkında bilgiler verdi. Şeref Demir, inşaat sektörünün konut imalatından işyerlerine, fabrika, baraj, köprü ve daha birçok imalata kadar uzanan geniş bir sektör olduğunun altını çizdi.

 

İnşaat sektörünün son zamanlarda sıkıntılı bir dönemden geçtiğini hatırlatan İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Demir, sektörün devam edebilmesi için tüm paydaşların el ele verip zorlukların üstesinden gelmesi gerektiğini söyledi. Çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve ara eleman sorununa da değinen Demir, inşaat mühendisi adayı gençlerin endişeye kapılmaması gerektiğinin vurguladı. Şeref Demir inşaat sektörünün donanımlı inşaat mühendislerine kapılarının daima açık olduğunu belirterek, sunumunun sonunda gençlerin merak ettiği soruları cevapladı.

İMSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Adiloğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Adiloğlu ise şirketlerinin tanıtımını yaptıktan sonra inşaat sektöründeki serüveninden bahsetti. Son olarak Yıldırım ilçesinde yaptıkları sismik izolatörlü kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgi veren Muhammet Adiloğlu, toplumda deprem gerçeğine karşı yapılması gerekenlere dair farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Sisimik izolatörlü kentsel dönüşüm projesinde katkılarından dolayı Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Beyhan Bayhan ile İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'ne teşekkür eden Muhammet Adiloğlu, projenin Türkiye'de örnek olacağını ifade etti. Gençlerin sorularını da cevaplayan Adiloğlu, başta staj olmak her konuda BTÜ öğrencilerine kapılarının her zaman açık olduğunu söyleyerek konuşmasını tamamladı.