Türkiye’nin önde gelen genç iş insanları derneklerinden olan Genç ASRİAD, Bursa’da yüzlerce iş insanını finansmanla buluşturmak adına büyük bir organizasyon düzenledi. En yeni hibe ve teşviklerin ilk ağızdan katılımcılara anlatıldığı programda BEBKA, TKDK, KOSGEB ve Ziraat Katılım Bankası yetkilileri sunum gerçekleştirdi.


Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen sempozyumun açılış konuşmasını ASRİAD Bursa Şube Başkanı Mehmet Karakoyun gerçekleştirdi. Sempozyumun amacına ulaşacağından emin olduğunu belirten Karakoyun, hem sunum yapan kurum yetkililerine hem de katılımcılara teşekkür etti.


Daha sonra sempozyumu hayata geçiren Genç ASRİAD Bursa Şube Başkanı Osman Karabağ katılımcılara seslendi. Karabağ, “Siz değerli misafirlerimizle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz bu sempozyum, iş dünyasının önemli bir parçası olan Asrın İş İnsanları Derneği’nin çatısı altında gerçekleşmektedir. Bu vesileyle, derneğimizi ve amacımızı sizlere kısaca tanıtmak isterim” dedi.


“ASRİAD, ÖNCE NİTELİK”

ASRİAD’ın, misyonundan bahseden Karabağ, “ASRİAD, iş dünyasındaki gelişmeleri yakından takip eden ve iş insanlarının ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmayı amaçlayan bir kuruluştur. Derneğimiz, önce nitelik düsturuyla çeşitli sektörlerden iş insanlarını bir araya getirerek işbirliği ve inovasyonu teşvik etmektedir. Ayrıca, işletmelerin rekabet gücünü artırmak, üretim potansiyellerini yükseltmek ve teknolojik yeniliklere uyum sağlamak gibi hedefler doğrultusunda faaliyet göstermektedir. Derneğimiz bünyesinde birçok sektör bulunmaktadır ve bu sektörler arasında tekstil, gıda, turizm, otomotiv yan sanayi, mobilya, kimya, e-ticaret gibi birçok önemli alan yer almaktadır. Bu çeşitlilik, derneğimizin geniş bir perspektiften iş dünyasına katkısını göstermektedir” diye konuştu.


“GENÇ İŞ İNSANLARI İÇİN BİR FIRSAT OLMASINI ARZU EDİYORUZ”

Sempozyumun amacı ve hedefini anlatan Karabağ, “Bugün burada, hibe, destek, teşvik ve yatırım konularını ele alarak, iş dünyasındaki gelişmeleri ve fırsatları öğreneceğiz. Amacımız, işletmelerin üretim potansiyellerini artırmak, teknolojik ve inovatif yeniliklerde verimlilik ve katma değer yaratmak için gerekli adımları atmaktır. Ayrıca, yeni ve yenilikçi iş fikirlerinin geliştirilmesine katkı sağlamak da hedeflerimiz arasındadır. Sempozyumumuzun aynı zamanda genç iş insanları için bir fırsat olmasını arzu ediyoruz. Biz Gençler, geleceğin liderleri olarak iş dünyasına yön verecek önemli bir potansiyele sahibiz. Birbirimize destek olmanın en asli görevimiz olduğuna inanıyoruz” ifadelerini kullandı.


Katılımcılara teşekkür eden Karabağ sözlerini şöyle tamamladı:

“Son olarak, katılımınız ve katkılarınız için hepinize teşekkür ediyorum. Sizlerle birlikte gerçekleştirdiğimiz bu sempozyumun, iş dünyasında pozitif değişimlere vesile olmasını ümit ediyorum.”

 


İLK SUNUM TKDK TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİ

Açılış konuşmalarının ardından sempozyumun ilk oturumuna geçildi.  TKDK Ödeme Birim Amiri Betül Tekeli, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun tanıtarak hibe, teşvik konularını ele aldı. Hangi sektörlere hitap ettiklerini ve finansman konusunda nasıl destek olduklarını katılımcılara açan Tekeli, iş insanlarını TKDK ile buluşmaya davet etti.


İKİNCİ SUNUMU BEBKA GERÇEKLEŞTİRDİ

İlk oturumun ikinci sunumu ise BEBKA Bursa Genel Sekreteri Sabri Bayram tarafından gerçekleşti. Bayram, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın işleyişini ve hangi sektörlere hitap ettiklerini açıkladı. Güncel hibe ve teşvikleri de katılımcıların oluruna sunan Bayram, konuşmasını iş insanlarını BEBKA’yı tanımaya davet ederek tamamladı.


ÜÇÜNCÜ SUNUMDA KOSGEB’İN OLDU

KOSGEB Kobi Uzmanı Yakup Piri tarafından geniş bir yelpazeye hitap eden Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı tanıtıldı. Güncel hibe ve teşviklerin yanı sıra destek kredilerin de sağlandığının altını çizerek katılımcılara seslenen Piri, KOSGEB’in iş insanlarına yardımcı olmak için her zaman hazır olduğunu belirtti.


SON SUNUM ZİRAAT KATILIM BANKASI’NDAN OLDU

Sempozyumun son sonumu ise Ziraat Katılım Bankası Perakende Şube Bankacılığı Yöneticisi Metin Pir’den geldi. Pir, katılımcılara faizsiz katılım bankacılığını anlatırken iş insanlarına verilen finansmanları ve destek olunan sektörleri açıkladı.


Kurumların sunumlarının ardından katılımcılara ikramlar sunulurken, sunum gerçekleştiren kurum yöneticilerine de hatıra hediyelik takdim edildi.