Yıllık 3,1 milyar dolarlık ihracat kapasitesine sahip olan Türk ev tekstili sektörünün dünyaya açılan kapısı olan fuarda bu yıl “sürdürülebilirlik” teması ön planda olacak. 11 salonda toplam 200 bin metrekarelik alanda düzenlenecek HOMETEX’te oluşturulacak “İlham Alanları”nda perde, perde aksesuarları, tül, döşemelik kumaş, mutfak ve yemek odası tekstili, havlu ve banyo grubu ürünleri, uyku ve yatak odası tekstili gibi çok çeşitli ürün grupları sergilenecek. Türkiye’nin önde gelen tasarımcılarının oluşturacağı “Designer Box”larda ise tasarımcılar, firmaların ürünlerini kendi yorumlarıyla harmanlayacak.

DÜNYACA ÜNLÜ TASARIMCILAR HOMETEX’E GELİYOR

Ev tekstili sektörünün trendlerini belirleyen önemli isimler de HOMETEX’te olacak. Ünlü İtalyan tasarımcı Andrea Dall’Olio, Omar Baban, Erdem Akan, Ahu Barut, Cenk Mommarje gibi isimler fuara özel trend sunumları gerçekleştirecek. Farklı temalarla düzenlenecek seminerlerde ise ulusal ve uluslararası önemli isimler sektör ile bir araya gelecek. Tekstil sektöründe çalışmaları bulunan üniversitelerin de konuk olacağı fuarda, üniversite-sektör iş birliğinin artırılması için çalışılacak. Fuarda ayrıca fikirleriyle fark yaratan girişimciler için de ayrı bir alan oluşturulacak.

 

1 MİLYAR DOLARLIK İŞ HACMİ HEDEFİ

Yüzlerce yerli ve yabancı markanın katılımıyla düzenlenecek HOMETEX kapsamında gerçekleştirilecek alım heyetleri de firmalara yeni ihracat ve iş birliği imkanları sunacak. Fransa, İtalya, Hindistan, Hollanda, Pakistan, İspanya, ABD ve Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere çok sayıda ülkeden potansiyel alıcıların geleceği fuarda, 5 gün boyunca 1 milyar dolarlık iş hacmi hedefleniyor.

17 MAYIS’TA KAPILARINI AÇIYOR

Dünyanın en önemli ve prestijli fuarlarından biri olarak kabul edilen, ev tekstilinde moda ve trendleri belirleyen HOMETEX, 17-21 Mayıs tarihlerinde kapılarını açacak. Pandemi nedeniyle Avrupa’daki birçok fuarın ertelenmesi ile birlikte ev tekstili sektöründe dünya genelindeki tüm paydaşların yeniden buluşacağı ilk fuar organizasyonu olacak HOMETEX, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek.