Cumhuriyet'in kuruluşunun 100.yıl anısına düzenlenen ve elde edilen gelirin üniversite öğrencilerine burs desteği olarak değerlendirileceği açıklanan turnuvada 44 takım şampiyonluk mücadelesi verdi.

Merinos Atatürk Stadyumu’nda oynanan final maçında Düvenderspor ve Belenören takımları kıyasıya mücadele ederken müsabakanın sonunda rakibini 2-1’lik skorla yenen Belenören takımı 18.Geleneksel DAĞDER Halısaha Futbol Turnuvası’nı şampiyon olarak tamamladı.

Dağ yöresinden gelen yüzlerce kişinin tribünleri doldurarak sahadaki heyecana ortak olduğu turnuvanın final törenine; AK Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Varank ve Mustafa Yavuz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Kamil Bayramiç, CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz, AK Parti Keles ilçe Başkanı Özcan Yeni, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Şahin, Osmangazi MHP İlçe Başkanı Kerim Gürsel Çelebi ve MHP Osmangazi Belediye meclis üyeleri, AK Parti Keles Belediye Başkan Adayı Ali Doğru, Yeniden Refah Partisi Orhaneli Belediye Başkan Adayı Hüseyin Acar, PAŞADER Başkanı Mustafa Gümüş, Kalbimdeki Umut Derneği Başkanı Serkan Kartuna, Öğretim Üyesi İdris Kaydul, Turnuva Ana sponsoru Yılmazlar Motosiklet ve Yedek Parça Firması sahipleri Ahmet ve İsa Yılmaz ve Köy Dernek Başkanları katıldı.

 

“DOSTLUK VE KARDEŞLİK KAZANDI”

Dostluk, kardeşlik ve dayanışma mesajlarının verildiği turnuva final töreninin açılış konuşmasını yapan DAĞDER Genel Başkanı İsmail Aydoğdu, turnuva boyunca bir arada olmanın değerine dikkat çekmek istediklerini belirterek;

“Bir arada olmak, mücadele etmek, izleyicilerin bir arada olması kardeşlik demek, dostluk demek. Biz bunu hatırlatmak için bu turnuvaları yapıyoruz. Elbette bir tane şampiyon çıkacak, o da bu turnuvada Belenören oldu. Tüm sporcuları kutluyorum. Mücadele eden, dereceye giren ya da giremeyen her takımı kutluyorum. Her biri dostça mücadele etti. Zaten her şeyden önemlisi oydu. İnşallah darısı gelecek yıla diyelim. Gelecek yıl da yine böyle bir turnuva yaparız, yine bu güzel tabloları görme şansı buluruz.” diye konuştu.

“KÜLTÜR MİRASIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Turnuvanın yöresel kültürün tanıtımı ve farkındalık oluşturulması noktasında çok önemli bir misyonu yerine getirdiğini vurgulayan Aydoğdu; “Turnuvamızın en değerli misyonu, elde edilen gelirin üniversite öğrencilerimize burs desteği olarak kullanılmasıdır.  Eğitime yapılan her yatırıma çok büyük önem veriyoruz.  İnanıyorum ki öğrencilerimiz, kültürüne sahip çıkarak kendisinden sonra gelen nesillere aktarmak gayesiyle çalışacaklardır.  DAĞDER olarak asırlar önce Orta Asya’da başlayan ve günümüze kadar gelen Yörük Türkmen Kültür Mirasımızın yaşatılması ve bu anlamda farkındalık oluşturulması için çalışmalar yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Bunu yaparken birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşlik ülküsünden sapmadık. Düzenlediğimiz turnuvanın önemi de burada ortaya çıkıyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımla turnuvamızı devam ettireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle turnuvamıza paydaşlık yapan Bursa Büyükşehir Belediyemize ve desteğini her daim yanımızda hissettiğimiz Alinur Aktaş Başkanımıza, Ana Sponsorumuz Yılmazlar Motosiklet ve Yedek Parça Firması sahipleri Ahmet ve İsa Yılmaz’a, bizlere destek olan diğer sponsorlarımıza, turnuvamıza katılan takımlarımıza, DAĞDER Futbol Tertip Komitemiz üyelerine, Özgür Hakem Grubumuza, ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

BAŞKAN AKTAŞ’TAN DAĞDER’E TEBRİK

Turnuvaya katılarak kıran kırana maçlar çıkartan tüm takımları ve sporcuları tebrik eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise geleneksel hale gelen DAĞDER Futbol Turnuvası’na her sene destek olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Dağ bölgesindeki hemşerilerin sesi olan DAĞDER’in yönetimini de tebrik eden Başkan Aktaş, “DAĞDER kurulduğu günden bugüne dağlı hemşerilerimizin bir araya gelmesini, birlik ve beraberliklerini korumasını sağlıyor. Üniversite okuyan gençlerimize maddi ve manevi imkanlar sunmak için gayret gösteriyorlar. Bizlerde derneğimize her zaman destek oluyoruz. Turnuvaya katılan tüm takımları ve sporcuları tebrik ediyorum. Dostluğumuzun ve kardeşliğimizin arttığı nice turnuvalar olsun” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz, CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt ise yaptıkları açıklamalarda, düzenlenen futbol turnuvasının hemşeriler ve gençleri arasında kardeşlik hukukunun gelişmesine ciddi katkı koyduğunu dile getirerek, mücadele eden tüm sporculara başarılar diledi.

Konuşmaların ardından yöresel folklor gösterisi sergilendi. Yöresel sanatçılarla birlikte çiftetelli oynayan Başkan Aktaş, turnuvaya destek veren kurumlara da günün anısına plaket verdi. 

Mücadele gücü yüksek olan final maçında rakibini 2-1 yenerek turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan Belenören’e şampiyonluk kupası takdim edilirken, turnuvayı ikinci ve üçüncü bitiren takımlara kupaları ve madalyaları, turnuva gol kralı ve en iyi kaleciye kupaları törenle verildi.