CHP Bursa İl Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Heykel’deki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Bursa Milletvekilleri Hasan Öztürk ve Orhan Sarıbal ile CHP’li ilçe başkanları ve ADD Bursa Şube Başkanı Gürhan Akdoğan ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

 

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, çelenk töreni sonrasında bir konuşma gerçekleştirdi.

Yeşiltaş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün, emperyalizme karşı, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki yürekli bir ordunun ve yoksul Anadolu halkının zafere ulaşmasının 102. yıldönümü… Bugün, binbir tehlike içinde orduya cephane üreten İmalat-ı Harbiye işçilerinin, o cephane ıslanmasın diye, yavrusunun üzerindeki örtüyü alıp, cephaneyi örten kadınların zaferidir. Bugün, mandayı kabul etmeyip tam bağımsız bir ülke için ölümü göze alan Tıbbiyeli Hikmetlerin, gün namus günüdür diyen Hasan Tahsinlerin, Sütçü İmamların, Kara Fatmaların, Nezahat Onbaşıların, Bigalı Mehmetlerin zaferidir. Yenişehirli Hafız Abdullah’ın, Gemlikli Necati’nin, Mudanyalı Faik’in, Harmancıklı Canip Efe’nin, Kelesli Sadettin Efe’nin zaferidir. Bu zafer, Bursa Belediyesi’nde toplanıp Şeyhülislam Dürrizade’nin ve padişahın idam fetvasını tanımadıklarını, Mustafa Kemal Paşa’nın yanında olduklarını ilan eden Bursalı din alimlerinin zaferidir. Bütün baskılara rağmen Kuva-i Milliye’ye destek veren yürekli Bursa halkının zaferidir.

Bu zafer, Sakarya Meydan Muharebesi’nde, Dünya Harp Tarihi’nde görülmemiş bir taktik uygulayıp destan yazan, Büyük Taarruzda, 6 ayda geçilemez denilen Afyon mevzilerini üç günde geçip zaferi getiren askeri bir dehanın, Ama tüm bunların yanında “Zorunlu olmadıkça her savaş bir cinayettir” diyebilen büyük bir bilgenin, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün zaferidir. Falih Rıfkı Atay’ın dediği gibi, “nemiz varsa; bağımsız bir devlet kurmuşsak, şu denizlere bizim diye bakıyor, bu topraklarda ana bağrının sıcaklığını duyuyorsak, hepsini, her şeyi, 30 Ağustos’a borçluyuz.”

Değerli Bursalı hemşerilerimiz, hatırlayın, halkın mücadelesiyle kazanılmış bu büyük zaferi görmezden gelen, belediye başkanı olduğu kentin, 2 sene düşman işgali altında, ne acılar çektiğinden dahi habersiz olan birileri, 30 Ağustos için, halkı ilgilendiren bir bayram değildir. Ormancılık gününden farkı yoktur demişti. Bizler ise bir yemin ettik.

 

Başaracağız dedik!

İnadına başaracağız dedik!

Bursa’yı alamıyor olmanın utancını alnımızdan sileceğiz dedik!

Atamızın huzuruna başımız dik geleceğiz dedik!

Fener alaylarıyla geçeceğiz bu caddeden dedik fener alaylarıyla!

Bu akşam ellerimizde fenerlerle, zafer şarkıları söyleyerek geçeceğiz bu caddeden zafer şarkıları!

Halkın bayramını,

30 Ağustos’u, hep birlikte kutlayacağız!

 

İşte bu halka yabancı olanlar, hala yabancı olmaya devam ediyor. Çiftçiyi ne hale getirdiğini görüp utanması gerekenler, tarladaki emekçinin elinden tutan Bursa Büyükşehir Belediyesine laf ediyor. Emekliye 12.500 Lirayı, işçiye 17.000 Lirayı reva görenler, yani yüzünün kızarması gerekenler, Bu şehrin yoksul insanlarına sıcak yemek veren, belediyelerimizin açtığı lokantalara laf ediyor. Bu milletin, bu halkın dertlerine yabancı olanlar bir kenarda dursun, Kurduğu partinin adını Halk Partisi koyan halkçı bir liderin, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinde, Cumhuriyet Halk Partisi’nde mücadele etmenin onuru, gururu, şerefi bize yetecektir! Bizler bugün sadece Zafer Bayramı’nı kutlamak için burada değiliz. Aynı zamanda üzerimize düşen sorumluluğu bir kez daha hatırlamak için buradayız. Birileri istedikleri kadar hesap yapsın, İstedikleri kadar bu ülkenin insanlarını ayrıştırmak istesin, Bizler, hiçbir insanımızı ötekileştirmeyen, birleştirici bir ruhla mücadele etmeye devam edeceğiz. Kimliği ve partisi ne olursa olsun Bu ülkede yaşayan herkes için demokratik ve halkçı bir düzeni hep birlikte kuracağız.

Güzel günleri hep birlikte getireceğiz!

Aydınlık günleri hep birlikte getireceğiz!

Hep birlikte inanacağız!

Hep birlikte başaracağız!

Ve hep birlikte kazanacağız!

Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Onun silah arkadaşını, elinde avcunda ne varsa orduya veren yoksul Anadolu halkını, sahip olduğu tek şey canıyken, bu vatan için canından da vazgeçen, büyük zaferi göremeyen, ama bizlere özgür bir vatan bırakan aziz şehitlerimizi minnetle ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun!”