Dost Eli İznik 2022 projesi kapsamında içerisinde tekerlekli sandalyeler, hasta yatakları, okul çantaları ve tıbbi malzemelerin bulunduğu yardım tırı İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Konsolos Muavini Ahmet Bekir Göksu, Bremen Eyalet Milletvekili Oğuzhan Yazıcı, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa,Bremen Galatasaraylılar Derneği Başkanı Hasan Küsneci,UID Başkanı Kemal Acar ve İznik Belediye Meclis Üyelerinin de katılımıyla geçtiğimiz günlerde Bremen’de düzenlenen törende uğurlanmıştı.

 Uzun süren yolculuğun ardından gümrük işlemlerinin tamamlanmasıyla yardım tırı İznik’e ulaştı. İznik Belediyesi bahçesinde düzenlenen törene AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, İznik Kaymakamı Recai Karal, Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta AK Parti İznik İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut, MHP İznik İlçe Başkanı Hüseyin Çetin, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Asil, Muhtarlar, Belediye Meclis Üyeleri, Bremen Galatasaraylılar Derneği Başkanı Hasan Küsneci ve heyeti ile misafirler katıldı.

 AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık burada ki konuşmasında “İznik bizleri her yaptığı çalışmayla onurlandırıyor, gururlandırıyor. Yine bugün belediyemiz başarılı bir çalışmasıyla ve işbirliğiyle karşımızda. Bu dostluk eli projesi kapsamında her iki tarafı da tebrik ediyorum. Rabbim yardım edenlerin yardımlarını kabul eylesin” diye konuştu.

 İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta da konuşmasında “Bu gün anlamlı ve uzun soluklu bir çalışmanın sonucunu hep birlikte yaşıyoruz. Bremen de hayırda yarışan dostlarımızın dostluk eli bugün ilçemize ulaştı. Bizler heyetimizle Bremen ziyaretimizde yardım tırını hep birlikte yükleyerek yolcu ettik. Bugün de ilçemizde Bremen den gelen heyet ile karşılıyoruz. Bizleri Bremen de kendi evimizdeymişçesine ağırlayan Bremen Galatasaraylılar Derneği Başkanı Hasan Küsneci nezdinde Ali Doğan, Turan Özbek ve Emre Altınışık kardeşlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 Bremen’den yola çıkarak İznik’e ulaşan yardım tırı gerçekleşen tören ile açılarak İznik Belediyesi’ne indirildi.