BEKSİAD Başkanı Servet Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından ağırlanan Vekil Ahmet Kılıç'ın ziyaretinde bebe çocuk konfeksiyonu sektörü ve genel ekonomik konularda istişarede bulunuldu.

Genel kurul sonrası ilk tebrik ziyaretinin AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç tarafından yapıldığını ve kendisini ağırlamaktan çok mutlu olduklarını belirten BEKSİAD Başkanı Servet Yılmaz, çalışmaları ile hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Daha sonra konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç da, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 2024 ve takip eden yıllar için dirençli ekonomi, dirençli şehirler ve dirençli toplum için planlamalarımızı yaptık ve çalışmalarımıza başladık" dedi.

Vatandaşların ucuza elektrik ve doğalgaz kullanabilmesi için bütçeden kaynak ayrıldığını ifade eden Vekil Kılıç, "Türkiye şu anda Avrupa'da en ucuz doğalgaz kullanan ülkelerden bir tanesi. Haneler doğalgazı ve elektriği uygun fiyatta kullanmaya devam edecekler. Bununla beraber 6 Şubat depreminin yaralarının sarılmasıyla alakalı 2024 yılı bütçesinden tam 2 trilyon lira ayırdık. O bölgenin tekrar inşası için hızlı bir çalışma var" şeklinde konuştu.

 

BÜTÜN DÜNYADA DARALMA YAŞANIYOR

Dünya genelinde yaşanan ekonomik daralmanın bütün ülkeleri etkilediğini sözlerine ekleyen AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, "Tekstil sektöründe de bir daralma yaşanıyor. Bu daralma direkt Türkiye'den kaynaklı değil. Rusya-Ukrayna savaşı ile beraber ortaya çıkan istikrarsızlık sonucu Avrupa'nın daha ucuz ülkelere yönelmesiyle alakalı bir süreç yaşanıyor. Buna rağmen ekonomik veriler çok iyi geliyor. Mesela, 2023 yılında bankaların tahsil edemediği alacak oranı sadece yüzde 1.5'te kaldı. Hane halkı borçluluk oranı da önemli bir ekonomi göstergedir. Avrupa ülkelerinde hane halkının borçluluk oranı, gayrisafi milli hasılaya oranı yüzde 48 gibi yüksek bir düzeydeyken, bu oran hamdolsun bizde sadece yüzde 11 düzeyinde. Bütün bunlar bizim geleceğe dair aslında ayaklarımızı yere sağlam bastığımızı, ekonomimizin de sağlam adımlarla ilerlediğini göstermektedir" dedi.

Konuşmasında bebe çocuk konfeksiyon sektörünün Bursa ekonomisi için çok önemli bir üretim ve ticari faaliyet alanı olduğunu sözlerine ekleyen Vekil Kılıç şunları söyledi: "BEKSİAD üyeleri ve bebe çocuk konfeksiyon sektörü üreticileri olarak sizler Bursa'ya katma değer sağlıyorsunuz. Sizler ihracat yapıp ülkemize döviz kazandırıyordunuz, istihdam sağlıyorsunuz o nedenle sizin çalışmalarınızı çok önemsiyoruz. Sizleri her noktada desteklenmeniz için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız."

Konuşmaların ardından Vekil Ahmet Kılıç ile BEKSİAD Yönetim Kurulu üyeleri arasındaki görüşme sektörel konulardaki istişare ile devam etti.