Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), 2022 yılı Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı’nın tanıtılması amacıyla çevrim içi ortamda yapılan bilgilendirme toplantısında katılımcılara proje başvurusu çağrısında bulundu.

 

ÖNCELİK, KADINLAR VE GENÇLERİN İSTİHDAMINDA

BEBKA, bölgede kırsal alanda yaşan fertlerin sosyal ve ekonomik yaşamlarına katkı sağlamak için hazırladığı 2022 Yılı Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı’nı ilan etti. Programın tanıtımı adına düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, “Bölgemizde kır-kent dengesi gözetilerek, kırsal alanlarda ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesiyle sürdürülebilir iyileşmenin sağlanması, ana hedeflerimiz arasında bulunuyor. Bu çerçevede Ajansımız tarafından geçtiğimiz yıllarda 4 ayrı mali destek programıyla kırsal kalkınma özelinde 75 projeye destek verildi ve toplamda 35 milyon TL tutarında yatırım hayata geçirildi. Bu yılda da bölgemizden gelen talepler neticesinde 2022 yılı Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı ile 15 milyon TL’lik destek bütçesini ortaya koyduk. Proje desteklerimize kadınları ve gençleri önceliklendirerek bu grubu istihdama kazandıracak programlarla devam edeceğiz” dedi.

 

BAŞVURU İÇİN SON GÜN 20 MART

Programı genel hatlarıyla katılımcılara aktararak bilgilendiren BEBKA Program Yönetim Birim Başkanı Talha Göktaş da “Düzenlediğimiz Kırsal Kalkınma Strateji Geliştirme Çalıştayları sonucunda, bölge ihtiyaçlarını belirledik ve bu doğrultuda bütçemizi artırarak etkin bir yol haritası çizdik. Program ile Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerinde, kırsal alanlarda tarım ve sanayi iş birliğinin güçlendirilmesini ve ekonomik çeşitliliğin oluşturularak gelir artışına katkı sağlanmasını amaçlıyoruz. Kırsalda üretilen ürünlerin pazara ulaştırılması ve genç istihdamının artırılması da önceliklerimiz arasında yer alıyor. Tarım ürünlerinin ulusal ve uluslararası pazarda yaygınlaştırılmasını ve kadınların e-ticaret alanında da varlık göstermesini hedefliyoruz” diye konuştu.  BEBKA İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Gürler Sunel de katılımcılara proje uygulama süreçleri hakkında bilgi verdi.

 

Toplantının kapanışında konuşan Talha Göktaş, 2022 yılı mali desteğinden faydalanabilmek için proje başvurularının 20 Mart 2022, saat 23:59’a kadar yapılabileceği, söz konusu program hakkında detaylı bilgi, başvuru rehberi ve eklerinin tamamının www.bebka.org.tr adresinde yer aldığını belirtti.