Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz ile ULUTEK Hızlı Prototipleme Merkezi’nin kurulması amacıyla iş birliği protokolüne imza attı.

BÖLGEDEKİ İŞLETMELERE KATKI SAĞLAYACAK

ULUTEK Hızlı Prototipleme Merkezi’nin Teknopark’ta yer alan firmaların prototipleme ihtiyaçlarına cevap vereceğini söyleyen BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, “ULUTEK Teknopark, bünyesinde barındırdığı 159 firma ile Bursa’da yazılım, bilişim, mühendislik, makine, otomotiv ve elektronik gibi sektörlerin kalkınmasında önemli bir konumda bulunuyor. Prototipleme Merkezi’nin ULUTEK’te bulunmaması, firmaların Teknopark dışından ihtiyaçlarını gidermesine neden oluyor. Bu düşünceden hareketle işletmelerin taleplerinin karşılanmasını amaçlayan ULUTEK’in Hızlı Prototipleme Merkezi projesinin 1,2 milyonluk bütçesine yüzde 75 oranında destek olmaya karar verdik. Kurulacak merkezde orta ve büyük boy olmak üzere 2 adet 3 boyutlu yazıcının yanı sıra, torna ve freze tezgâhları, CNC dik işleme merkezi, çeşitli makine teçhizatlar yer alacak. TR41 Bölgemizdeki tüm girişimciler ve işletmeler, Start-up’lar, KOBİ ve Mikro KOBİLER’ler, Ar-Ge ve tasarım merkezileri, bölgedeki üniversiteler ve meslek liseleri projemizdeki hedef gruplarımız arasında bulunuyor” diye konuştu.


‘TEKNOPARK İÇİN ÖNEMLİ BİR İHTİYAÇTI’

BEBKA desteğiyle hayata geçirilen merkezin teknolojik kalkınma yolunda değerli bir hizmet olduğunu kaydeden ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz de “BEBKA’nın Yenilik Verimlilik Mali Destek Programı ile çıktığı çağrı, adeta Teknopark’taki firmalarımızın ihtiyacına yetişti. Prototipleme merkezinde üretimin ilk aşaması için gerekli olan elektronik ve mekanik alt yapıyı proje desteği ile sağlayacağız. Nisan 2022’de faaliyete geçecek olan merkezde, ilerleyen zamanlarda gelişmeye bağlı olarak bulunan cihazlarımızı da genişleteceğiz. Teknoparkımızda geliştirilecek fikirler için düşük maliyette prototip ve model üretim hizmeti de sunulmuş olacak. BEBKA’ya prototipleme merkezi ile bölgedeki girişimcilik ekosistemini güçlendirdiği ve yeni fikir oluşumlarına sağladığı hizmet ile teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.