İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleştirilen ödül töreninde Savaşan İHA Yarışması Döner Kanat Kategorisinde birinci olan BTÜ ÖZTÜRK Takımı, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Nobel ödüllü Türk Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın elinden almanın sevincini yaşarken birincilik ödülü ile beraber En Özgün Yazılım Ödülü’ne de layık görüldü. Bu kapsamda Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’da, TEKNOFEST 2021’de 139 takımı geride bırakarak ‘Savaşan İHA Yarışması Döner Kanat Kategorisi’nde birinci olan Bursa Teknik Üniversitesi ‘ÖZTÜRK’ takımı şampiyonlarını makamında ağırladı.

ÜRETEN GENÇLERE ‘YILDIRIM’ DESTEK

Teknolojiyi tüketen bir toplumdan çok üreten bir toplum olma yolunda ilerleyeceklerinin altını çizen Başkan Oktay Yılmaz, “Yıldırım Belediyesi olarak hayallerinin peşinde koşan, daima üreten, vatanına, milletine ve bayrağına yakışır bir azimle çalışan gençlerimizin, bütün imkânlarımızla yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda TEKNOFEST yarışmasına katılan Bursa Teknik Üniversitesi’ndeki takımlarımıza süreç içerisinde elimizden gelen desteği verdik. Evlatlarımız ciddi bir çalışma temposu ile 9 ayrı ödül aldı. Milli ve yerli projelerin hızlıca hayata geçmesine öncülük eden TEKNOFEST’te, ‘Yıldırım’ rüzgârı estirdik. Ben ülkesine değer katmak için çalışan bütün gençlerimize teşekkür ediyorum. Onların her daim destekçisi olmayı sürdüreceğiz” dedi.


“BU ÖDÜLÜ HEM İLÇEMİZ HEM DE ÜNİVERSİTEMİZ ADINA ALDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ”

 ‘KAPGAN’ İnsansız Hava Aracı projesini sunan gençler hem Bursa Teknik Üniversitesi’nde TEKNOFEST 2021 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne katılan gruplar adına hem de ‘ÖZTÜRK’ takımına verdikleri destekten ötürü Başkan Oktay Yılmaz’a teşekkür etti. BTÜ ÖZTÜRK Takım kaptanı Yasin Çelik, “Bu ödülü hem ilçemiz hem de üniversitemiz adına aldığımız için mutluyuz” ifadelerini kullandı.