Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen yıkıcı depremlerin ardından bölgedeki çalışmalarına devam ediyor.

Bursa’dan bölgeye giden gazetecilerle deprem bölgesini gezen Başkan Aktaş, Hatay’daki son duruma ilişkin basın mensuplarını bilgilendirdi.

‘DEPREMDEN EN FAZLA HATAY ETKİLENDİ’

Vefatların yarısının Hatay’da olduğunu söyleyen Başkan Aktaş, “Depremden en fazla etkilenen şehir Hatay. 23 bin civarı vefat var. Ayrıca enkazın ve ağır hasarın yüzde 40’ı da Hatay’da yaşandı” dedi.

‘BURSA’NIN SORUNLU BÖLGELERİNDEN 2-3 BİN KİŞİYİ BÖLGEYE GETİRECEĞİZ’

Hatay’ın da Bursa’ya benzediğini belirten Aktaş, “Hatay’da bizim Yıldırım ve Osmangazi gibi iki büyük ilçeden oluşuyor. Hatay’ın toplam nüfusu 1 milyon 600 bin, bu iki ilçenin ise 600 binler civarında. Hatay’da hayat normale döndürülmeye çalışılıyor. Genelde ilk 10 gün göçük başında can kurtarmayla alakalı olayları izlediğiniz için durumu tam boyutunu anlamak mümkün değildi. Ramazan ayında Bursa’nın sorunlu bölgelerinden 2-3 bin kişiyi deprem olursa sonuçları ne oluyor canlı görebilmeleri adına getirip burada halk iftarı yapacağız.” ifadesini kullandı.