BALKANTÜRKSİAD ev sahipliğinde Bursa’daki yatırımları yerinde inceleyen Romanyalı iş insanları heyetinin ilk durağı BALKANTÜRKEVİ oldu. Burada BALKANTÜRKSİAD üyeleriyle bir araya gelen ve Romanya’daki yatırım olanakları ile destekleri hakkında sunum yapan heyet, B2B görüşmeleri gerçekleştirdi.

Programda açıklamalarda bulunan BALKANTÜRKSİAD Başkanı Fatih Şakir, derneklerin en önemli görevlerinden bir tanesi de iş insanlarının arasındaki bağları güçlendirmek ve bir araya getirerek ticaret yapmalarını sağlamak olduğunun altını çizdi. Başkan Fatih Şakir, “Balkan ülkeleriyle ile Bursa arasındaki ticari bağları güçlendirmek istiyoruz. Bu doğrultuda da Balkanlı heyetleri üyelerimizle ve Bursa iş dünyasıyla buluşturmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Romanya Ticaret Bakanlığı Müsteşarları Sebahat Kaya ve Valentin Stoica ile beraberindeki ticaret heyeti üyelerimizle buluşturduk. Dış ticaret yapan üyelerimizin yeni ticari bağları kurmasına vesile olarak ülke ekonomisine katkı yapmaktan mutluyuz” dedi.

Romanya Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Sebahat Kaya da, “Bursa’da bulunmaktan çok mutluyuz. BALKANTÜRKSİAD üyeleriyle bir araya gelerek ticaret olanaklarını değerlendiriyoruz. BALKANTÜRKSİAD ailesine gösterdikleri misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum. BALKANTÜRKSİAD rehberliğinde Bursa’daki iş insanlarıyla yapacağımız görüşmelerin yeni ticari bağların kurulacağı inancındayım. Bursa iş dünyasını Romanya’ya yatırım ve işbirlikleri yapmaya davet ediyorum ” ifadelerini kullandı.

BALKANTÜRKSİAD’A ROMANYALI İKİ ÜYE VE İYİ NİYET PROTOKOLÜ

Öte yandan BALKANTÜRKSİAD Başkanı Fatih Şakir ile Romanya İş İnsanları Derneği Başkanı ve Romanya Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Sebahat Kaya arasında karşılıklı ticaret yapmak ve işbirlikleri geliştirmek için iyi niyet protokolü imzalanırken, heyetle beraber Bursa’da temaslarda bulunan Romanyalı iş insanları Cosconei Mıhaı ve Stoıca Valentın BALKANTÜRKSİAD üyesi oldu. Yeni üyelere rozetlerini Başkan Fatih Şakir taktı.

BURSA TEMASLARI

Romanya Ticaret Bakanı Müsteşarı Sebahat Kaya ve beraberindeki heyet, Bursa’daki temasları kapsamında BTSO’yu ziyaret etti. BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Aytuğ Onur, Yüksel Taşdemir, Haşim Kılıç ile Meclis Başkan Yardımcısı Metin Şenyurt’un hazır bulunduğu görüşmede  Romanya‘yla Türkiye arasındaki işbirliği ve yatırım fırsatlarını masaya yatırıldı. 

Romanyalı heyet temaslarında BALKANTÜRKSİAD üyesi; Durmazlar Makine, Elektroteks, Polteks ve PBD fabrikalarını ziyaret ederek,  firma yöneticileri eşliğinde üretim bantlarında incelemelerde bulunurken, Karadeniz İskele firmasını da ziyaret ederek, ürünleri hakkında bilgi aldı.

Bursa temaslarında Romanya ve Türkiye arasında işbirlikleri, Bursa'daki yatırım alanları, Romanya'daki yatırım avantajları ile fırsatları masaya yatırıldı.  Romanya heyeti, BALKANTÜRKSİAD üyelerini ve Bursa iş dünyasını Romanya’ya yatırım yapma çağrısında bulundu.