Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, açılış, temel atma töreni, milli sporcular ve gençlerle buluşmak üzere Bursa’ya geldi. Bakan Bak, bu kapsamda Yıldırım Belediyesi tarafından Karapınar Mahallesi’nde faaliyete sunulan Yıldırım Gençlik Merkezi açılış törenine katıldı.

 

Düzenlenen açılış törenine, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Yıldırım Kaymakamı Metin Esen katıldı.

 

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, faaliyete sunulan Gençlik Merkezi’nin Bursa’nın en büyüğü olduğunu dile getirerek, devamında Yıldırım’da yıl içerisinde 22 spor merkezi açtıklarını da aktardı.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, “Buraya adım attığımız andan itibaren gençler burada spor faaliyetlerini bireysel ve grup halinde yapma imkanı bulacaklar. Gençlik Merkezi’mizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

‘SİZLERE DAHA FAZLA HİZMET SUNMANIN GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ’

AK Parti Genel Başkan Vekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, gençlere seslenerek, “Spor Merkezi’niz hayırlı uğurlu olsun. Oktay Başkan, sizler için bunları yapmaya gayret ediyor. Burayı daha çok kullanın. Sizlere daha fazla hizmet sunmanın gayreti içerisinde olacağız” diye konuştu.

 

’22 YILDA 700 TANE YÜZME HAVUZU YAPILDI’

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Oktay Başkan güzel işler yapıyor. Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’ni sizler için sunmuştuk. Bu süre içerisinde 22 tane gençlik tesisi Yıldırım’a kazandırıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak 400 tane merkezimiz var. Sanatta, tiyatroda, diğer tüm aktivitelerde çocuklarımızı ağırlıyoruz. Daha güzel eserler ortaya konmaya devam ediyor. Buradan ailelere sesleniyorum. Çocuklarınızı bu spor tesislerinize getirin. Buralar ücretsiz. Onları spora yönlendirerek topluma kazandıralım. Türkiye Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bir spor dönemi yaşıyor. 22 yılda binlerce tesis Türkiye’nin dört bir yanına yapıldı. 22 yılda 700 tane yüzme havuzu yapıldı. Yüzme bilmeyen kalmasın kampanyasıyla 10 milyon çocuğumuz yüzme öğrendi. Devlet olarak biz Türkiye’nin tüm ilçelerinde yüzme havuzları, spor tesisleri yapmaya devam ediyoruz. Yetenek taramaları ile birlikte 4 milyon çocuğumuzun yeteneklerini test edip spora yönlendirdik. Bursa’ya da spor tesisleri yapmaya devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.