Ali Ademoğlu, yeni dönemde Bursaspor Divan Kurulu Başkanlığı’na adaylığını açıklamak için Bursa’da özel bir otelde basın toplantısı gerçekleştirildi.

 

Bursaspor Divan Kurulu Başkanlığı’na aday olan Ali Ademoğlu, “Tarihiyle, doğasıyla, üretkenliği ile ülkemizin en önemli şehirlerinden olan Bursa’mızın markası, Türkiye’ye mal olan Bursaspor’un geleceği için önemli adımlar atılan günlerdeyiz. 2010 yılında yaşadığımız, tüm şehri sevince boğan şampiyonluğu ve tarihinde tüm başarılarıyla Türk futbol tarihine damga vuran, taraftar kitlesi ile Türkiye’nin en büyük şehir kulüplerinden olan Bursaspor’un bu zor günlerinde göreve talibiz” diyerek sözlerine başladı.

“BURSASPOR DİVAN’ININ PERFORMANSINI SORGULAMAK GEREK”

Kulüp Başkanı Enes Çelik ve kurul ile birlikte Bursaspor’u hak ettiği yere taşımak istediklerine vurgu yapan Ademoğlu, “Elimizi taşın altına koyarak, tüm şehrin desteğini arkamıza alarak Bursaspor’u hak ettiği yere taşıyacak çalışmalar için listemizdeki arkadaşlarımızla birlikte adayız” dedi. Bursaspor Divanı’nın performansını sorgulamak gerektiğini dile getiren Ademoğlu, “Mevcut divan geçmişteki 3 yılda Bursaspor’a katkı sağlaması gerekiyor. Maalesef sıkıntılı süreçler yaşadık. Burada bir irade konması gerekiyor. İyi analiz edilseydi biz bu noktada olmazdık. İnandık, neler yapabileceğimizi konuştuk” şeklinde konuştu.

 

“BİZ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE TALİBİZ”

Bursaspor’a yerel yönetimlerin sahip çıkması gerektiğini söyleyen Ademoğlu, “Yerel yönetimler geçmiş dönemde Bursaspor’a sahip çıkmadı. Divan Kurulu da taraf tutmamalıydı. Biz münazaraları yapacağız, kurumlar kuracağız. Akademik kurul kurmamız şart. Mustafa Bozbey’in Belediye Başkanlığı’na seçilmesi ve Enes Çelik’in başkanlığa seçilmesi bizi rahatlattı” dedi. Bursaspor Vakfı’nın da durgun olduğunu söyleyen Ademoğlu, “Biz sürdürülebilirliğe talibiz. Biz bu işin takipçisi olacağız. Seçileceğimize inanıyoruz fakat seçilmesekte projelerin takipçisi olacağız. Biz kurumsal bir yapıya maddi ve manevi destek vermek zorundayız” ifadelerini kullandı.

DİVAN KURULU ADAY LİSTESİ (ASİL)

Ali Ademoğlu
Serkan Savu
Ceyhan Özüm
Ahmet Zıngır
İslam Muröz

ADAY LİSTESİ (YEDEK)

Murat Berkiten
Mehmet Çalım
Fuat Özkan
Zeki Saygılı
Alaattin Bülbül