Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı asgari ücret tespiti öncesi bir basın açıklaması yaptı.

Asgari ücrette beklentilerin, "BBP olarak kurulduğumuz günden bu yana milletimizin vatandaşımızın ,dar gelirlimizin ,Anadolu insanının her daim yanında olduk. Önümüzdeki günlerde 2023 yılının asgari ücretin belirlenmesi konusunda da adaletle ,insanca yaşanabilir ve hayat pahalılığından bir nebze olsa da etkilerini azaltacak bir ücretin belirlenmesini bekliyoruz,dedi .Asgari Ücret tutarının  en az 8000 TL’nin üzerinde olmasını bekliyoruz." dedi.

VERGİ VE SGK YÜKÜ AZALMALI

Asgari ücretin artması ile oluşacak vergi ve SGK yüküne de dikkat çeken Alfatlı "çıaklanacak asgari ücretin  SGK ve vergi yüklerinin’ de işsizliği arttırmaması  için  hükümetin ,işverenlerimize özellikle de küçük esnaf ,hizmetler sektörü ve kobilerimize de prim ve vergi desteği konularında  katkı sağlaması gerektiğine inanıyoruz. 
Büyük Birlik Partisi olarak bundan önce de defalarca ifade ettiğimiz gibi; Sabit gelirlilerimizin, esnafımızın, çiftçimizin, dar gelirlilerimizin, emeklilerimizin ve mağdur olan ihtiyaç sahibi, tüm kesimlerin, Devletimizin yanında olması gerektiğini savunuyoruz ,özellikle son dönemde de Hükümetimizin  bu konuda ciddi adımları attığını da görüyoruz .Asgari ücreti belirleyecek olan ,işçi ,işveren ve hükümet taraflarının da tam bir uyum içinde olmasını önemsiyoruz ."dşyerek görüşlerini ifade etti.

EYT KONUSU ÇÖZÜLECEK

Açıklamasınada EYT konusuna da değinen Alfatlı" 


8 Eylül 1999 tarihinde yürürlüğe giren emeklilikte yaşa takılanlar diye ifade ettiğimiz konunun da başından beri takipçisi olduk ,mağdur olanların yanında olduk .İnşallah bu konuda 08.09.1999 yanı kanun çıkmadan önceki kazanılmış haklar kaybedilmeyecek ,insanların yeni bir emeklilikte yaşa takıldığı algısı oluşturulmadan çözüleceğini düşünüyoruz. Bunun dışında toplumumuzdan gelen tüm talepleri, tüm ihtiyaçları öncelikle muhataplarımızla hükümetle ve yetkililerle paylaşıyoruz. Yapıcı yol gösterici bir anlayışla vatandaşlarımızın sorunlarının çözümlenmesi noktasında da olağanüstü bir gayret gösteriyoruz.
İnşallah Büyük Birlik Partisi 2023 seçimlerinde de Cumhur İttifakı içerisinde hak ettiği oyu almak suretiyle Türkiye Büyük Millet Meclisinde de güçlü bir şekilde temsil edilecek ve milletimizin, Anadolu insanının Tüm sıkıntılarını orada çok daha güçlü bir şekilde ifade edecek ve çözümlerini de gerçekleştirecektir"dedi.