ULUTEK Teknopark, Etkin Proje, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO) ve Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (Bursa Uludağ TTO) iş birliğiyle düzenlenen bilgilendirme toplantısında, Siparişe Dayalı Ar-Ge Projeleri için KOBİ Destekleme Çağrısı ile ilgili önemli bilgiler aktarıldı.
AR-GE EKOSİSTEMİNE ÖZEL VURGU
Eğitimde TÜBİTAK’ın Siparişe Dayalı Ar-Ge Projeleri için KOBİ Destekleme çağrısı (TEYDEB 1707) ile ilgili bilgilendirme yapılarak sorular cevaplandırıldı. Genel bilgilendirme sonrasında, firmaların projelerinin uzmanlarca bire bir değerlendirildiği seanslar gerçekleştirildi. Programın firmalar açısından önemli bir fırsat olduğunu belirten ve firmaları programdan faydalanmaya davet eden ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. Genel Müdürü, Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Karagöz, “Bölgemizde yer alan firmaların TEYDEB 1707 programından yararlanarak müşteri gereksinimleri doğrultusunda, müşteri kuruluş ile birlikte Ar-Ge projeleri yapmalarını önemsiyorum. Bu program kapsamında hem TÜBİTAK hem de müşteri kuruluş desteği söz konusu, müşteri kuruluşun program kapsamında yer alması sebebiyle ticarileşme de son derece hızlı gerçekleşiyor. TÜBİTAK’a destekleri sebebiyle müteşekkiriz, ULUTEK bünyesinde birçok firmamız çeşitli TÜBİTAK projeleri yürüterek çeşitli destekler almış durumda. Siparişe Dayalı Ar-Ge programının ekosisteme son derece faydalı olduğuna inanıyorum. Firmalarımızın bu programdan en üst seviyede faydalanmalarını diliyorum” diye konuştu.
TÜBİTAK, PROJEYİ DESTEKLİYOR
Bilgilendirme sunumunu yapan Etkin Proje İş Geliştirme Yöneticisi Beste Bener, TEYDEB 1707 ile hedeflenen çıktıları işaret ederek “Siparişe Dayalı Ar-Ge Projeleri için KOBİ Destekleme Çağrısı, önceki programlara göre daha farklı bir yapıdan oluşuyor. Müşteri gereksinimlerini karşılayan çözüm önerilerinin, KOBİ’ler tarafından Ar-Ge ile ticarileşebilir çıktılara dönüştürülmesi öncelikli olarak ele alınıyor. KOBİ’lerin, Ar-Ge çalışmalarını ticarileştirme olasılığı yüksek konulara yönlendirmek ise projenin genel amacını özetliyor. Müşteri kuruluş ve bir veya birden fazla tedarikçi kuruluş, ortaklı bir projeye başvuru yapıyor. Sunulan ortak projenin ardından şartlara uyum sağlıyorsa, TÜBİTAK projeyi destekliyor. Program, KOBİ’leri ürün ve sonuç odaklı Ar-Ge yapmaya teşvik ederek önemli avantajlar sunuyor” ifadelerini kullandı.