Sağlıklı Şehirler Hareketi’nin Türkiye’de gelişebilmesi, benimsenmesi ve uygulanması amacıyla 2004 yılında bakanlar kurulu kararı ile kurulan ‘Sağlıklı Kentler Birliği’ yerel yönetim ilkeleri çerçevesinde üye belediyeler arasında tüm politikalarda sağlığı en üste taşımak amacıyla çalışmalarını emin adımlarla sürdürüyor. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın katılımıyla Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği 36’ncı Olağan Meclis Toplantısı’nda Yıldırım Belediyesi’nin birliğe üyeliği kabul edildi.

İNSAN VE ŞEHİR

Sağlıklı Kentler Birliği ailesine dahil olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Her zaman vurguladığımız gibi hizmet anlayışımızın da şehre bakışımızın da merkezinde insan bulunuyor. Arapça şehir ve imar kelimeleri aynı kökten türemiştir. İnsan yaşamının kalitesi, yaşadığı ortamla doğrudan ilgilidir. Biz, hemşerilerimizin daha sağlıklı, huzurlu ve mutlu olacağı bir şehir tahayyül ediyor ve bu minvalde projeler geliştiriyoruz. Yapı stoğuyla, sosyal donatı alanları, spor tesisleriyle, kültürel yatırımlarıyla hemşerilerimizin daha sağlıklı ve müreffeh bir hayat sürmeleri için çalışıyoruz” dedi.

DÜNÜN MİRASINI YARINA TAŞIYACAĞIZ

Yıldırım’ın sağlık ve sağlık tarihi açısından çok önemli bir geçmişe de sahip olduğunu aktaran Başkan Yılmaz, “Şehrimizin banisi olan ilçemize adını veren Yıldırım Bayezid Han’ın kurduğu ve Osmanlı’nın ilk tıp fakültesi olarak da kabul edilen Yıldırım Darüşşifası, asırlar boyunca bir taraftan inşalara şifa dağıtırken, bir taraftan da Şemseddin İbn Sagir, Şeyhi adıyla da tanınan divan şairi Yûsuf Sinâneddin, Ömer Şifai, Ali Mümşi gibi önemli tıpçılar yetiştirmiştir. Avrupa’da akıl hastalarının ıssız kalelere kapatıldığı hapsedildiği dönemlerde Yıldırım Darüşifası’nda ise bu hastalar musiki ile tedavi edilmiştir. Bu tarihi misyona sahip olan Yıldırım’ın Sağlıklı Kentler Birliği’ne dahil olması geçmişin mirasının bir nebzede olsa bugüne taşınması anlamına geldiği için bizi ziyadesiyle mutlu etti” ifadelerini kullandı.